Cea de-a doua creștere a terorii, partea a doua

Întrebare: În ciuda tuturor eforturilor, terorismul global devine tot mai radical. Sunt extrem de multe noi organizații, mult mai crude și mai extremiste decât cele pe care deja le cunoaștem.

Lupta împotriva Al-Qaeda a fost lipsită de succes. Ceea ce este încă mai rău, din ea s-a dezvoltat organizația numită ISIS, care și-a dezvoltat atacurile sângeroase. Este posibil să aflăm punctul slab al capilor acestei organizații, pentru a o ataca, prin acest călcâi al lui Ahile?

Răspuns: Nu vom putea niciodată să le aducem atingere. Singurul mod de a lupta este să unim întreaga lume, care să se comporte ca o barieră în calea lor. În acest fel, curentul de voluntari către organizația teroristă va seca iar oamenii vor începe să se întoarcă de partea noastră.

Lansăm chemarea la unitate, dar una universală, nelimitată, independentă de orice diferențiere. Poți fi negru sau alb, creștin, evreu, musulman sau indian, nu are nici o importanță. Toți oamenii din toate națiunile trebuie să devină unul, prin puterea unității generale, un singur tipar, o singură familie omenească.

Acestea sunt legile naturii, ele ne impun să ne găsim într-o stare de unitate și echilibru, într-un sistem de conexiuni integrale între noi. Dacă vom respecta această condiție, ne vom simți bine, în timp ce organizațiile teroriste se vor găsi într-o poziție proastă.

Natura aspiră la unitate și apropiere. Este practic un sistem unic, integral, în care toate părțile componente sunt conectate mutual. Din acest motiv, trebuie să ne integrăm în acest sistem pentru a primi de la natură forța pozitivă, prietenoasă, maximă.

În acest scop, trebuie să conectăm întreaga umanitate într-o familie și atunci ne vom simți într-o stare de echilibru cu natura. Aceasta este legea echilibrului, a homeostazei, a echivalenței de formă.

Îmtrebare: De ce este necesar ca această lege să acționeze împotriva teroriștilor?

Răspuns: Deoarece compatibilitatea cu natura ne permite să atragem forțele pozitive de la aceasta. Umanitatea trebuie doar să se conecteze și să se unească în mod corect, oamenii trebuie să facă tot ceea ce le stă în putere să formeze o singură familie, una care trăiește conform principiilor ajutorului reciproc și a garanției mutuale. În această familie toți ne găsim la același nivel și fiecare trebuie să aibă ceea ce îi este necesar, în limite raționale. Dacă ne vom organiza în acest fel, oamenii vor fi atrași spre noi.

În fond, noi dorim cu toții să trăim într-o lume bună, sigură și fericită, fără să existe mari discrepanțe sociale: săraci și bogați, norocoși și defavorizați, sănătoși și bolnavi… Toți ar trebui să ne simțim bine, știind că trăim într-o lume bună și sigură, că vom avea o viață bună, într-un mediu minunat care are grijă de noi, tot așa cum noi ne îngrijim de ceilalți. Cu această societate ar trebui să atragem oamenii, aceasta fiind ceea ce își doresc ei cu adevărat, fără ca vreun lider să-i conducă într-acolo.

Din programul KabTV “A New Life” 7/9/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed