Cea mai bună profesie

Comentariu: Cercetătorii au studiat ce profesii scurtează durată de viață. Timp de 17 ani, au fost studiate 140000 persoane.

Conform descoperirilor, grupurile cele mai expuse riscului sunt inginerii, cei ce lucrează în servicii, funcționarii publici, copywriterii și profesorii. Pe de altă parte profesiile cele mai favorabile pentru sănătatea oamenilor sunt gunoierii și minerii.

Răspuns: Muncă la curățarea străzilor este clară. Cei ce lucrează la curățarea străzilor sunt afară toată ziua, respiră aer curaț, sunt aproape de natură, deși trăiesc în oraș. Mineritul este o profesie periculoasă, dar pe de altă parte, mineritul se face sub suprafața pământului, departe de oameni și într-un mediu ecologic diferit, așa că, deși este o muncă grea, este într-o atmosferă diferită, în atmosferă pământului virgin. Profesia de paznic al colului silvic și cea de grădinar sunt de asemenea favorabile.

Întrebare: Credeți că cele mai bune profesii sunt cele care permit oamenilor să stea departe de alți oameni?

Răspuns: Da, desigur! Dar dacă vom începe să corectăm relațiile noastre reciproce totul va fi diferit. Dacă nu le corectăm trebuie să ne ferim de a fi în haită. La urmă urmei, ceea ce face societatea umană este incredibil.

Întrebare: Care credeți că este cea mai bună și mai sănătoasă profesie?

Răspuns: Nu vreau să folosesc cuvinte mari, dar profesia mea de profesor și educator este foarte importantă. Este o profesie nobilă, deși una ingrată.

Dar eu sunt plin de speranță. Iubesc oamenii, chiar dacă prin natura mea sunt un singuratic și nu pot stabili relații strânse cu oamenii. M-am schimbat puțin în ultima vreme și nu cred că este numai pentru că am înaintat în vârstă, ci pentru că m-am dedicat profesiei mele.

Astăzi, înțeleg slăbiciunile oamenilor și îi iubesc cu toate slăbiciunile lor. Sper să pot fi în stare să le ofer ceva bun, și că vor fi în măsură să audă și să înțeleagă înțelepciunea profundă veche de 6000 de ani, care este bază tuturor științelor materiale, a religiilor și a filozofiilor.

Nu mi-am pierdut speranța că pot ajută umanitatea într-un anumit fel, pentru a ușura schimbările ce trebuie îndurate: schimbările climatice și sociale. Acesta este motivul pentru care am considerat profesia de educator ca o profesie foarte sănătoasă. Îi îndemn pe cei care prețuiesc înțelepciunea Cabală să încerce să dobândească această profesie, deoarece este importantă și specială întrucât cei ce se angajează în ea lasă oamenilor ceva.

Din emisiunea de pe Kab TV „Ştiri cu Michael Laitman” din 14.12.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed