Cea mai mică unitate a societății este grupul de zece

Întrebare: Pentru ca o comunicare să existe, sunt necesare reguli pentru primirea și transmiterea, codificarea și decodarea informațiilor. Care sunt aceste reguli, adică legile de a da și de a primi? Se poate învăța asta?

Răspuns: Da, oamenii trebuie educați în acest sens. Abilitățile de comunicare sunt esențiale. Vedem cum absența lor ne conduce la neînțelegerea reciprocă, la izolare. Comunicarea este practic totul.

Este ştiut faptul că noi toți, inițial creați ca egoiști, credem că putem trăi cu egoismul în pace și nu avem nicio nevoie de nimeni. Și dacă avem nevoie de cineva, este doar de cineva pe care îl pot tolera și folosi într-o oarecare măsură. Dar acest lucru este absolut greșit. Este necesar să le explicăm oamenilor că cea mai mică unitate a societății nu este familia, ci zece oameni. Familia este o unitate basică. O unitate socială este de zece oameni care sunt aproape de tine în spirit, care au un scop comun în viață și îl întruchipează. În această circumstanță, o persoană se poate dezvolta la stări absolut infinite.

Întrebare: Se pot schimba acest grup zece pe parcursul vieții?

Răspuns: Da.

Întrebare: Deci, prin grupul de zece, vrei să spui un termen intern și nu un număr de oameni: zece persoane?

Răspuns: Zece oameni este, de asemenea, o cantitate fizică care conține zece combinații diferite de dorințe individuale. În Cabala, acestea sunt numite puncte din inimă.

Din „Abilități de comunicare” Kab TV, 11.05.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: