Ceaţă de incertitudine de la început de drum

Întrebare: Cum putem să măsurăm și să ne asigurăm că ne unim în mod corect?

Răspuns: Adevărul este că spiritualitatea ne este ascunsă și nu se dezvăluie decât în conexiunea corectă dintre noi, în garanție reciprocă, atunci când devenim ca un singur om cu o singură inimă, conform principiilor care desciu unitatea precum ”iubește prietenul tău ca pe tine însuți”, ”nu face altora ce ție nu-ți place să ți se facă”, toți din Israel sunt prieteni” și așa mai departe.

Deci, cum putem verifica dacă acționăm corect? Trebuie să facem eforturi în funcție de ceea ce ne spun cabaliștii. Prin asta noi chemăm Lumina care Reformează.

Da, eu nu știu ce este corecția corectă. Nu am nici o idee despre ceea ce înseamnă a se uni, dar aspir la asta ca un copil care nu știe, dar care încearcă și face un efort. Chiar dacă face totul greșit, aceasta atrage Lumina care Reformează, forța naturii care ne influențează. Astfel copiii învață, când ei nu știu nimic și nu au nici o înțelegere inițială.

Dacă acționăm în același mod, dacă urmăm sfaturile cabaliștilor chiar dacă nu le înțelegem, dar sperăm să avansăm, Lumina care Reformează acționează și ne ghidează spre unitatea corectă. Atunci când o vom atinge, vom descoperi că este, de fapt, adevărata unitate.

Nu există alt mijloc. Este drumul spiritual de incertitudine absolută, până la dobândirea progresivă a cunoașterii. Este imposibil de a ști în avans ce sunteți pe cale să atingeți. Asta nu este posibil decât în lumea noastră egoistă, singura imagine pe care egoul o dezvăluie unei persoane.

Din Congresul de la Toronto, Lecția 2, 06.08.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: