Cei mai buni ani din viață

294.2Întrebare: Unii cercetători consideră că vârstele cuprinse între 30 și 34 de ani sunt cei mai buni ani din viața unei persoane. De la 45 la 55 de ani, aproximativ, oamenii experimentează cel mai mare stres, care apasă greu asupra lor. Oamenii se simt satisfăcuți înainte de 45 de ani și după 55 de ani. La 75 de ani, curba satisfacției are o scădere bruscă. În mod surprinzător, aproape niciunul dintre respondenți nu a numit copilăria cei mai buni ani din viața lor.

Ce perioadă a vieții ai numi cea mai bună?

Răspuns: Eu am o altă scală de măsurare, alte valori, așa că nu pot spune. Nu este vorba de copilărie, tinerețe, adolescență și nici de creștere. Cei mai buni ani au fost atunci când mi-am întâlnit profesorul, când eram complet independent financiar și puteam lucra doar la creșterea mea spirituală.

Comentariu: Acest lucru determină cei mai buni ani, deși a fost o perioadă de ascensiuni și coborâri.

Răspunsul meu: Dar erau spirituale, de nici un alt fel. Ele nu erau fizice sau materiale.

Întrebare: Deci, atunci când o persoană își determină scopul vieții, cea mai bună perioadă a vieții sale începe și continuă din acel moment?

Răspuns: Da, iar vârsta nu contează.

Întrebare: Continuă la nesfârșit?

Răspuns: Așa cred, da. Această perioadă nu a trecut încă pentru mine. Sper că nu se va termina înainte de sfârșitul vieții mele. Încă plănuiesc ceva, aștept lucruri etc. În acest sens, sunt într-un anumit avantaj față de majoritatea oamenilor care stabilesc ce a fost bun și ce a fost rău.

Cred că o persoană ar trebui să obțină o astfel de atitudine față de viață, chiar și luând în considerare întreaga situație care există în jurul său și în care este în general fericit. Dacă se agață de niște valori durabile, atunci putem spune că este fericit.

Întrebare: Și nu contează dacă bolile se abat asupra lui sau Dumnezeu știe ce se mai întâmplă?

Răspuns: Da. El se raportează la conducerea superioară, prin urmare, nu-l lovește și nu-l distruge, nu cade. O percepe ca pe o condiție necesară pentru a continua dezvoltarea sa interioară.

Întrebare: Cu alte cuvinte, acesta este un sfat bun pentru o persoană: găsește ceva etern și de neșters, ține-te de acesta și atunci nu va exista perioadă bună sau rea în viață?

Răspuns: Nu. Nu depinde de noi, ci de rădăcina sufletului nostru. Nu avem de ce să ne plângem. Ar trebui pur și simplu să încercăm, în toate circumstanțele care se manifestă, să păstrăm un anumit curs de realizare a programului nostru interior.

Întrebare: Putem spune că fiecare persoană are propriul său scop în viață? Cum îl putem determina?

Răspuns: Prin conștientizarea rădăcinii sufletului tău. Pentru că trupul și întregul mediu care ne înconjoară sunt acolo doar pentru a interveni în mod presupus asupra noastră, dar, de fapt, este pentru ca noi să ne realizăm pe noi înșine, rădăcina noastră spirituală. Acest lucru este dat tuturor. Dar numai dacă o persoană dorește asta.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” KabTV 10/7/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed