Cei trei vectori ai evoluției

548.02Această înțelepciune este în general împărțită în două ordine paralele, egale și identice, ca două picături într-un iaz. Singura diferență dintre ele este că primul ordin se extinde de sus în jos, spre această lume, iar al doilea ordin începe în această lume și traversează de jos în sus tocmai pe aceleași trasee și structuri imprimate la rădăcină când au apărut de sus în jos. (Baal HaSulam, „Esența înțelepciunii Cabalei”)

Studiem că există trei axe, trei linii, trei vectori:

Prima, o coborâre de sus în jos din lumea lui Ein Sof în lumea noastră.

Al doilea, evoluția în lumea noastră.

Și al treilea, o ascensiune de jos în sus către lumea lui Ein Sof, care înseamnă corecție.

Întrebare: Înseamnă asta că evoluția noastră s-a încheiat?

Răspuns: Nu numai că evoluția noastră s-a încheiat, ci și renaște. Dacă nu urcăm în sus, îi vedem bolile, ca un fruct care putrezește dacă nu este cules la timp.

Vedem că omenirea a devenit de fapt putredă. Dacă ne uităm la linia timpului, am atins starea bună în secolul al XVI-lea. Astăzi, însă, ne aflăm într-o stare în care ar fi trebuit să ne începem demult ascensiunea, dar din păcate doar ne pregătim pentru ea.

Urmează un drum lung și solicitant de jos în sus și totul a fost deja pregătit pentru el: înțelepciunea Cabalei, cărți și diferite instrumente care explică cum ar trebui să ne dezvoltăm, cum să stabilim un grup, cum să ne unim și să dezvăluim treptat Creatorul.

Întrebare: Ceea ce provine din lumea lui Ein Sof duce la zdrobire etc., în timp ce ceea ce provine din lumea noastră umilă ar trebui să conducă la totalitate. Care este rațiunea Creatorului aici?

Răspuns: Întregul proces este predeterminat încă de la început în gândul creației. Forța superioară intră în noi și ne spulberă.

Prin urmare, apare egoismul. Apoi, peste aproape 15 miliarde de ani, evoluează. Și abia atunci începe corectarea lui, tot cu ajutorul forței superioare.

Însă corectarea are loc datorită faptului că atragi forța superioară care te influențează într-un mod înțelept și sensibil prin ridicarea MAN. Când îți ridici dorința pentru corectare, de unitate, lumina correctării coboară la tine.

De la KabTV „ Fundamentele Cabalei” 18/08/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: