Cel care a stricat tot va repara tot

Întrebare: Înţeleg că nu trebuie să regretăm trecutul, dar ce trebuie să fac dacă acum mă găsesc într-o situaţie grea din cauza greşelilor făcute în trecut? Asta înseamnă că nu trebuie să corectez nimic dar sper să mă ajute Creatorul?

Răspuns: Bineînţeles că Creatorul este cel care a stricat tot şi bineînţeles că El este cel care va repara totul. Tu doar trebuie să ceri, să-I mulţumeşti pentru faptul că vezi coruperile pe care El le-a provocat, şi să fii recunoscător că Îi ceri să corecteze acum. De altfel, se spune: Totul este în mâinile Creatorului, cu excepţia fricii de Creator, mai puţin faptul că văd că agăţ totul de El. Dacă El nu ţi-a corectat încă starea, este un semn că nu I-ai cerut asta sau că cererile tale au fost incorecte; verifică-le!

Tu nu eşti responsabil nici pentru trecut nici pentru viitor; eşti responsabil doar pentru prezent, pentru momentul de acum – până la nivelul că poţi alege între calea Torei şi calea suferinţei, să-I ceri Creatorului să realizeze corectarea pentru tine – asta depinde de tine!

Dar asta nu înseamnă că tu trebuie doar să stai şi să aştepţi ca Lumina să facă toată munca. Tu trebuie să faci multe acţiuni importante pentru a ajunge la gânduri atât de serioase, folosind toate mijloacele care îţi sunt date în această lume. Va trebui să construieşti această lume, să schimbi societatea, să faci revoluţii, să te descurci în viaţă, să creşti copii, să munceşti şi să-ţi faci griji pentru ceilalţi oameni aducându-i mai aproape de Creator – multe lucruri.

Pe de altă parte, trebuie să-i inspiri pe prietenii din grup, să te asiguri că au cele mai bune condiţii pentru studiu, dezvoltare şi conexiune. Trebuie să faci multe acţiuni, atât fizice cât şi mentale. Dar totul este pentru a lega toate momentele viitoare cu cele din trecut şi cu cele din prezent cu singura forţă care acţionează în creaţie. Asta este munca ta, care se numeşte munca Creatorului. El face tot şi tu justifici tot ce face El în toate vasele sufletului tău, în toate sentimentele tale interioare.

Din partea a doua a Lecţiei Zilnice de Cabala, 07.10.2013, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed