Cel din mine

Comentariu: Există durere în lume. După cum tot spui, această pandemie nu este sfârșitul ei. ONU a acceptat deja că am pierdut această luptă cu peste un milion de morți și peste 30 de milioane de infectați și că trebuie să ne unim. Dar cum? Cum ne putem uni? Deodată Karabakh! Națiune pe națiune! Se revarsă o astfel de ură care nu exista înainte. Ce se întâmplă în Belarus ?! Ce se întâmplă în America ?!

Răspunsul meu: Lumea, desigur, a coborât …

Întrebare: Dar Israelul? Guvernul nu poate lua decizii de bază. Se pare că nu am fost băgați în apartamente, în camere, virusul nu ne-a speriat.

Răspuns: Pretențiile reciproce sunt cele mai puternice.

Întrebare: Este uluitor! Ce fel de natură este aceasta ?! Cum putem lucra cu el?

Răspuns: Aceasta este următoarea stare a egoismului. Faptul că acord din ce în ce mai puțină atenție consecințelor care ar fi amenințate. Sunt amenințat, alții sunt amenințați, nu contează, nu îl simt. Ce pot sa fac?

Întrebare: O persoană nu are nicio responsabilitate. Ar trebui să existe o schimbare de minte sau o schimbare de inimă?

Răspuns: „Ceea ce mintea nu face, face timpul”, spune Biblia.

Încercăm să grăbim acest proces al revelației răului. Pentru ce? Pentru ca omenirea să-și spună ego-ul: „Gata! Nu mă mai stăpânești! Mă despart de tine! Aceasta ești tu, și eu sunt eu. ”

Ce pot face pentru a realiza că mă ghidează tot timpul? Mă trezesc dimineața și simt că mă îndrumă: „Ridică-te, du-te acolo, fă asta, așează-te așa, așa …” Îmi comandă tot timpul.

Întrebare: Ar trebui să recunosc că sunt sclavul ei?

Răspuns: Nu recunosc. Încep să înțeleg acest lucru și încep să mă răzvrătesc pentru că văd că, în principiu, nu pregătește nimic bun pentru mine.

Trebuie să ne ridicăm deasupra, astfel încât natura noastră pământească să nu ne ghideze. Nu mai putem continua să trăim așa.

Întrebare: Putem vorbi despre egoism și om, despre faptul că egoismul ne transformă, ne împinge, ne învârte și, în principiu, ne împinge în prăpastie. Poate o persoană obișnuită să raționeze așa sau nu?

Răspuns: Dacă îi explicați toate acestea tot timpul, el va putea vedea în cele din urmă, pe de o parte, explicația și, pe de altă parte, loviturile sorții.

Explicațiile trebuie să fie întotdeauna în fața ochilor lui. Și nu le-a văzut, nu le-a citit sau altceva. Dar vine timpul, primește lovituri și apoi vede brusc. Sau începe să caute frenetic: „Ce să fac ?! Cum scap de problema ?! ” Și apoi începe să vadă, să asculte.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de KabTV 20.01.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: