Cel mai bun vindecător

Întrebare: Acum nouă ani, ai sugerat să nu vorbim despre stările noastre. Am crescut, gradual, iar acum ni se permite să vorbim despre ele în ateliere.

Răspuns: Dar eu cred că vei vorbi doar de ceea ce este benefic grupului şi nu doar să scoţi la iveală toate stările tale. Trebuie să fii responsabil pentru grup şi să îl ridici, chiar contrar la ceea ce simţi la un moment dat.

Poţi veni la grup şi să îi rogi pe prieteni să stea cu tine: „Băieţi, mă simt rău, dar nu înţeleg de ce.” Grupul este ca un doctor. Te poate ajuta să clarifici lucruri din interiorul tău. Trebuie să te includă în el şi să te consulte şi să îţi spună de ce te simţi rău. Ar trebui să nu fie secrete. Nimeni nu ne cere să ne împărtăşim detaliile intime. Vorbim despre detalii spirituale şi lăsăm toată corporalitatea în afară.

Atunci când avansăm, nici problemele corporale nici cele spirituale nu ne afectează avansarea spirituală. În acest caz, trebuie să le discutăm cu prietenii. Trebuie să clarificăm asta, pentru a fi conectaţi la un nivel spiritual.

Nu trebuie să le spui altora ce este adânc în inima ta. Ţii asta doar pentru Creator. Dar poţi discuta în grup când ai anumite îndoieli, probleme, căderi, iar prietenii te vor sprijini, te vor înveseli, te vor trezi şi te vor ridica.

Atunci când prietenii simt că acum eşti într-o stare foarte bună, trebuie să te poarte în braţe ca pe un copil, să te legene un pic, să staţi împreună şi să vorbiţi.

Stările voastre nu sunt ale voastre. Trebuie să simţiţi starea în care este grupului şi dacă sunteţi în ea, împreună cu grupul. Aliniaţi-vă în această direcţie, conform cu această înclinaţie şi nu vă mai gândiţi la altceva. Încercaţi să vă faceţi griji pentru grup şi gândiţi-vă la el toată ziua. Cum se simt ei împreună? Se ţin unul de altul? Îi pot ajut în vreun fel? Ar trebui să îi sun? Ar trebui să fac ceva? Încercaţi să vă folosiţi de această stare de îngrijorare legată de grup, la fel cum face o mamă care îşi face griji pentru copilul ei.

În acest fel îndepărtaţi de voi toate influenţele negative. De ar trebui să le trimită Creatorul asupra voastră, pentru a vă descoperi ego-ul, dacă voi sunteţi în înaintea ego-ului căutând o cale să fiţi şi mai conectaţi cu prietenii? De fapt, ego-ul se trezeşte în noi numai în ceea ce priveşte o mai mare cooperare şi o conexiunea mai puternică cu grupul, iar voi sunteţi îndreptaţi oricum spre o asemenea conexiune şi cooperare. Deci, nu veţi simţii niciodată nicio influenţă negativă. O căutaţi voi înşivă, ca un bătrân încovoiat, care caută ceva pe stradă.

Încercaţi să cultivaţi această stare între voi şi veţi vedea cum dintr-odată totul merge ca pe roate. Întoarceţi-vă capul de alte probleme, cât de mult puteţi, şi începeţi să vă angajaţi numai în acest fel de grijă, iar 99% din problemele voastre se vor rezolva.

Din Congresul de Educaţie Integrală, ziua a treia din 04.02.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: