Cel mai fericit moment din viață

583.01Comentariu: Nu este un secret faptul că oamenii vor să fie fericiți. Unii spun: „Fericirea este atunci când ești înțeles. Fericirea este atunci când iubești. Fericirea este atunci când ești iubit. Fericirea este atunci când toată lumea din jurul tău este sănătoasă.” Fiecare are propria înțelegere a fericirii.

Marele cabalist Baal HaSulam o spune în așa fel încât oamenii sunt uimiți: „Nu există o stare mai fericită în lumea omului decât atunci când ajunge la disperare, cu propriile sale forțe. Adic- el a muncit deja și a făcut tot ce și-a putut imagina că ar putea face, dar nu a găsit niciun remediu. Atunci este momentul pentru o rugăciune din toată inima pentru ajutor, pentru că știe cu siguranță că munca sa nu-l va ajuta.

„Atâta timp cât simte că are forță proprie, rugăciunea sa nu va fi întreagă, deoarece înclinația rea ​​se grăbește și îi spune:„ Mai întâi trebuie să faci ce poți, apoi vei fi demn de Creator ”

Răspunsul meu: Da. Fericirea este atunci când am dat tot ce am putut până la capăt și m-am asigurat că nu mai am putere. În general, nu sunt nimeni și nimic, niciunde și nicăieri. Și  din cauza asta, am ocazia să mă întorc către Creator.

Asta vine din gândul creației. După ce omul este convins că nu are nimic în mână, dar are un drum lung prin care a venit, a căutat și a suferit, a încercat să facă ceva din el însuși și vede că nu este în stare, se întoarce către Creator .

Simți că nu mai ai nimic în afară de Creator. Trebuie să faci apel la El și să îl convingi, să implori, să pledezi sau pur și simplu să forțezi, să forțezi, să ceri dezvăluirea.

Întrebare: Este acest moment un moment de fericire?

Răspuns: Da. Întregul drum a fost pentru revelația Creatorului, pentru că tot ce ți-ai dorit pe calea ta spirituală a fost să dobândești proprietatea dăruirii și iubirii. Doar că nu te-ai putut întoarce corect spre Creator. Acum ai făcut-o.

Astăzi, oamenii suferă déjà și este posibil ca ei să audă asta. Dacă nu ne-am păcăli cu mass-media și cu restul, atunci am putea explica în liniște ce este fericirea.

Tot drumul înseamnă că o îndreptarea spre rugăciune. Pentru că mai întâi, noi înșine nu avem această proprietate și, în al doilea rând, avem doar proprietatea egoistă de primit (minus). Nu avem a doua proprietate – a da altora (plus). Pentru a exista în întregul univers în mod normal, corect, avem nevoie de aceste două proprietăți. În plus, există un echilibru între ele, astfel încât să înțelegem cum să acționăm.

Apoi, cu ajutorul minusului și al plusului, primind și oferind, la fiecare nivel, în fiecare stare, ne vom putea regla în mod corespunzător și ne vom simți într-o stare de echilibru absolut.

Întrebare: Drumul nostru constă doar să câștigăm un plus? Avem un minus?

Răspuns: Cumpărați un plus. Dar, în timp ce dobândim un plus, trebuie în același timp să dobândim o metodologie pentru utilizarea acestor două forțe – așa-numita linie de mijloc.

Întrebare: Este aceasta ceea ce se numește o mișcare spre proprietatea dăruirii și a iubirii? Este chiar această corecție mondială?

Răspuns: Da.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 21.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: