Cel mai mare televizor din lume

Intrebare: Ce insemna sa te gandesti la unificarea lumii? Este unificarea dorintelor spirituale, « punctelor din inima », sau oamenilor in general ?

Raspuns: “O persoana este o mica lume”. Lumea, tot ceea ce vad si simt, este o singura realitate legata impreuna. Stadiile mineral, vegetativ, animat si uman pe care le vad, toate acestea sunt dorintele mele interne si calitatile pe care le observ in interiorul meu.

Incearca sa intri putin mai adanc si incepi sa vezi cum lucreaza in interiorul tau. De fapt, acesta este sistemul tau intern. Este ca si cand ma uit la monitorul unui calculator si vad o demonstratie, o reflectie, o mica manifestare a ceea ce se intampla in interior. La fel este construit si omul.

Deci, trebuie sa iesim “din aceasta lume” sa ne rupem de acest super TV de o marime incredibila, cu  ecran 3D/stereo, si sa mergem in interiorul propriului nostru sistem : in interiorul « memoriei » si « procesorului », in interiorul programelor noastre, tot ceea ce avem in interior. Si apoi, vei ajunge la lumea spirituala, lumea superioara, de unde vine totul.

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 2/27/2011, “Introducere la Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: