Cel mai sigur loc de pe Pământ

Cred că, arta învăţării unei bune conexiuni cu alţii în funcţie de metoda de Cabala, ar trebui să fie un program de guvernare, care să acopere toate sectoarele societăţii, de la cei foarte tineri la vârstnici.

Întrebare: Dar cum rămâne cu oamenii care se opun cu stoicism Cabalei?

Răspuns: Ei pur şi simplu nu ştiu ce este Cabala. Acest nume sperie oamenii, dar nu este vorba de misticism, este vorba doar despre o legătură între oameni. O persoană este sub forţa stereotipurilor, dar este timpul pentru a limpezi şi clarifica ceea ce înseamnă înţelepciunea Cabala. Pur şi simplu nu avem de ales. Unitatea poate fi realizată numai cu ajutorul acesteia, iar dacă nu ne unim, nu numai că nu vom avea succes, dar, în general, nu vom avea nici dreptul de a exista.

Când evreii din întreaga lume mă întreabă în scrisori, unde ar trebui să se mute pentru a scăpa de anti-semitism, eu nu le pot spune să se mute în Israel. Cum putem asigura siguranta, aici, în cazul în care naţiunea este împărţită?

Dacă ne unim şi devinim într-adevăr un întreg, atunci acesta va fi cel mai sigur loc de pe pământ. Şi totul depinde de noi. Aceasta este diferenţa dintre orice alt punct de pe glob şi Israel, unde ne definim securitatea noastră prin intermediul unităţii noastre. Dacă ne unim aici, vom asigura securitatea completă. Puterea unităţii determină gradul de securitate al nostru.

Întrebare: Cum putem măsura puterea unităţii?

Răspuns: Puterea unităţii se măsoară prin cât de mult oamenii sunt dispuşi să-şi sacrifice egoismul lor, de dragul altora, de a neglija propriul confort şi bunăstare, ca în timpul războiului şi de cât de mult sunt prieteni unii faţă de ceilalţi.  Numai puterea unităţii noastre ne va da securitate.

Din emisiunea de pe KAB TV „O nouă viaţă”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed