Cel mai sigur loc de pe suprafața pământului

Întrebare: După începerea conflictului dintre Ucraina și Rusia, a existat o creștere  mare a emigrării evreilor de acolo. Amenințarea împotriva evreilor care au rămas acolo este mai mare decât față de restul cetățenilor ai altor națiuni?

Răspuns: Fără nici un dubiu. Atât timp cât nu creștem metoda de unire, lumea va avansa către o mai mare separare, mult mai rapid: va fi rău pentru evreii de pretutindeni.

Anti-Semitismul și ura vor crește și nici un loc liniștit nu va rămâne în lumea în afară Israelului. Iar dacă nu începem să facem ceva de dragul conectării și unității în Israel, evrei  se vor deplasa în căutarea unui loc mai bun. Dar nici în alte locuri nu vor găsi nimic. Va începe  o neliniște generală.

Întrebare: Când există conflicte și confruntări în Israel, multe familii tinere cu copii se deplasează de aici pentru a le asigura siguranță copiilor lor, și nu din cauza unor considerente economice. Este acest pas justificat?

Răspuns: Voi răspunde cu un exemplu din familia mea. Toate rudele mele apropiate au ajuns în Israel și de aici s-au deplasat în Canada. Chiar și înainte de asta, alte rude au părăsit Rusia, au emigrat în Anglia, și trăiesc acolo de atunci.

În timpul călătoriilor mele pentru conferințele din întreagă lume, m-am întâlnit cu ei de mai multe ori, precum și cu media și oameni obișnuiți, și nu am observat că persoanele care trăiesc în afară țării să fie mai fericite, mai vesele și fără griji. Au vieți obișnuite ca toată lumea.

O persoană din Israel, chiar dacă se plânge de orice, simte schimbării interioare vii , ceva în ea se schimbă în mod constant.  Percepe totul din jur că fiind al său și în nici un alt loc din lume nu simte ca și cum ar trăi în națiunea sa, fie bine sau rău, dacă iubește sau urăște.

Nu cred deci că ar trebui să plecăm de aici, chiar dacă există uneori justificări. Mai mult decât atât, aceaşi amenințare nu există aici,cât să ne forțeze să plecăm.

Întrebare: Ce facem când presa națională (Israeliană) anunța începutul unor operațiuni?

Răspuns: Aceasta este presiune psihologică, nimic mai mult. Dacă luăm în calcul ultima Intifada, care sper să fie în scădere, câte persoane au fost rănite aici, în comparație cu numărul vitimelor ucise în alte țări, în vreme de pace?

Comentariu:  M-am gândit la acest subiect. Iubesc națiunea această deoarece una dintre cele mai importante valori aici este valoarea vieții umane; este cu mult  mai apreciată aici decât în alte țări.

Răspuns: Dacă ar fi să schimbăm atmosferă, astfel încât legătură dintre oameni să devină mai bună și mai caldă, dacă lumea ar simți că părăsește o mare și unită famile, nimeni nu ar mai plecă de aici.

Din webminarul din 13.01.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed