Cele Bune (principiile bune din Cabala(n.t.)) sunt semințe pentru multiplicarea relațiilor bune.

Întrebare: Noua mișcare HaTovim (Cele Bune) are drept scop restabilirea garantiei reciproce dintre noi. Cum putem păstra intențiile corecte atunci când ne ajutăm unul pe altul, astfel încât acțiunile noastre să aibă, cu adevărat, intenția de dărui tot ce-i mai bun?

Răspuns: Vrem să mergem către public şi să semănăm semințele unor relații reciproce bune, astfel încât oamenii să înceapă să le simtă în relațiile lor cu alţii, între conducătorii auto pe drum, stând în picioare, la rând în supermarket, oriunde. Vreau să simt că oriunde întâlnesc israelieni, sunt printre frați care zâmbesc și își doresc binele reciproc.

HaTovim stabileste un astfel un exemplu care se va răspândi, devenind cunoscut, și conducând la rezultate pozitive. Acesta va fi foarte benefic pentru națiunea noastră [Israel]. Toate atacurile teroriste vor înceta și vom prospera. Totul se va rezolva: economia, relațiile dintre persoane și dintre părinți și copii, sănătatea noastră, și fiecare aspect al vieții. Chiar membri Knessetului din diferite partide politice vor deveni cei mai buni prieteni și vor simti că depind unul de altul. Vrem să dăm un exemplu prin această inițiativă (Cele Bune – Ha Tovim) și suntem siguri că națiunea noastră poate face aceasta în felul cel mai bun, dar cineva trebuie pur și simplu să înceapă.

Întrebare: Sperăm că mulți oameni ni se vor alătura pentru că avem nevoie de voluntari pentru a păzi grădinițele. Puteți apela 1-700-509-209 în Israel și puteți oferi ajutorul vostru, sau puteți cere ajutor. Cum va ajută participarea în astfel de activități la progresul spiritual al unei persoane?

Răspuns: Participarea la astfel de activități ajută la progresul spiritual al unei persoane, deoarece o persoană se alătură unei acțiuni spirituale. Aducerea națiunii lui Israel la iubire și relații bune înseamnă avansare spirituală.

Acest lucru este spiritual deoarece acesta este modul în care o persoană începe să simtă sistemul interior al conexiunilor dintre noi, care era activ. Acum trebuie să-l reînvie după mii de ani de exil și vom simți dintr-o dată viață în aceste conexiuni, care se numește lumea viitoare, lumea spirituală, despre care am auzit atât de multe.

Lumea spirituală este ceea ce descoperim în rețeaua de conexiuni bune de iubire dintre noi. Fiecare om care a luat parte la această inițiativă va simți cum urcă și cum viața i se schimbă, ca și cum un suport creat de garanția noastra comună a fost pus sub el. Viitorul nostru bun depinde doar de relațiile bune și de legătura dintre noi.

Să sperăm că Cele Bune ne vor aduce mai aproape de astfel de relații bune și de un viitor bun. Toată lumea are posibilitatea de a participa, pentru că nu este vorba doar de protejarea grădinițelor, unde se concentrează în prezent (organizația Cele Bune, Ha Tovim), ci include orice act de asistență reciprocă.

Aceasta e tot ce avem de făcut. Dacă noi toți începem să ne tratăm unii pe alții în mod frumos, vom găsi viitorul nostru bun în aceasta și vom fi salvați de toate necazurile noastre.

Din partea a 3-a a Lectiei zilnice de Cabala 10/15/15, Scrierile lui Baal HaSulam

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed