Cele două dorinţe şi toată lumea între ele

Întrebare: Înţeleg că, deasupra dorinţei mele de primire, construiesc intenţia de dăruire prietenilor mei, dar cum pot să ştiu dacă atribui aceeaşi intenţie pentru Creator?

Răspuns: Pe de o parte, există dorinţa de primire şi, pe de altă parte, există Lumina, Creatorul. Ambele trebuie să fie conectate ca una singură. Şi, pentru a le aduce la unitate, a fost creat un sistem: familia, societatea, lumea şi lumile superioare, tot Universul, tot ceea ce există.

Dar, de fapt, acesta implică: dorinţa de primire şi dorinţa de dăruire. Pentru a le alătura şi a aduce unitatea între ele, au fost construite toate mijloacele prin care trebuie să se conecteze. Pe de o parte, este vorba despre o persoană şi, pe de altă parte, este Creatorul. În mijloc, există familia, societatea, grupul, umanitatea, istoria şi ansamblul sistemelor lumilor superioare şi acţiunile lor. Tot ceea ce este între ei este pentru a-i conecta unul cu celălalt.

Dacă o persoană vrea să fie conectată cu Creatorul, atunci, singura ocazie de a se testa este prin grup, adică prin lumile care există între ea şi Creator. Numai astfel se pot conecta.

Din prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 05.08.2012, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed