Cele două feţe ale Luminii

Baal HaSulam: „Scrierile ultimei generaţii”: Este un fapt că Israelul este partea cea mai detestată dintre toate naţiunile, fie că este vorba de motive religioase, din cauza rasei, sau…datorită cosmopolitismului, etc. Aceasta deoarece ura precede toate motivele, dar toată lumea rezolvă ura sa în funcţie de propria sa psihologie.

Când naţiunea Israel a fost ca un singur om cu o singură inimă şi chiar dacă este dispersată peste tot în lumea de azi, naţiunile lumii ne tratează ca un întreg. În lume, această atitudine este înrădăcinată între dorinţa de a primi şi intenţia de a dărui şi trebuie să fie corectată numai de gradele spirituale.

Nu poate fi nicio corecţie în lumea noastră. Deşi există tentative de „mediere” între noi şi vecinii palestinieni, Turcia şi alţii, nu este posibil ca aceste probleme să fie rezolvate la nivelul acestei lumi. Deoarece situaţia noastră nu este decât rezultatul unei acţiuni care vine de Sus. Este una din legile fundamentale. Există doar o neclintită dorinţă de a primi în această lume. Singurul lucru care o poate schimba este Lumina, forţa vieţii.

Când Lumina vine la momentul potrivit, ea aduce probleme şi rău (1). De ce? Deoarece ea se relevă din spate. Dar, dacă Lumina vine urmare a cererii noastre de corecţie (MAN), ea se relevă ca bună şi binevoitoare, Lumina Înconjurătoare (Ohr Makif, OM).

Singura diferenţă este în ce măsură putem avansa spre obiectiv mai rapid decât forţele care vin de Sus. Dorinţa noastră este între aceste două opţiuni. Deci, nu există niciun mijloc eficient la nivelul acestei lumi. Discuţiile la toate nivelurile, politic, ONU şi aşa mai departe, sunt toate inutile. De fapt, totul este rezultatul acţiunii Luminii Superioare, care influenţează diferiţi factori în lumea noastră, conform primei opţiuni.

Nu contează câte acţiuni sunt luate la reuniuni şi convenţii la nivel înalt, Lumina determină, de fapt, totul. În esenţă, politicienii sunt marionete şi singurul lucru cu adevărat eficace este cererea noastră de corecţie, pe care o ridicăm înainte ca forţa negativă să sosească. Numai atunci vom schimba forţa negativă în una pozitivă, la urma urmei, vrem să ne corectăm fără a aştepta problemele.

Deci, cum putem ajunge la această cerere ? Noi o facem cu ajutorul grupului şi studiului (o rugăciune). Grupul ne uneşte într-un singur corp, un singur vas şi, printr-o rugăciune în timpul lecţiei, ne conectăm la o singură sursă de Lumină, Creatorul.

Partea a treia a Cursului zilnic de Cabala, 15.04.2013, Naţiunea Israel

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: