Cele patru atribute ale guvernării superioare, partea 1

282.01Baza pentru Revelarea Creatorului

Articolul lui Baal HaSulam „Pace în lume” examinează patru atribute: mila, adevărul, dreptatea și pacea. Acestea sunt atribute foarte dificile; este dificil să le înțelegeți; oamenii sunt derutați în mod constant în privința lor, dar trebuie totuși să le studiem.

Chiar dacă mai târziu uitați de ele, ca la școală, cât timp am studiat tot felul de subiecte și ce ne amintim? Dar asta se numește educație. Faptul că aceste cunoștințe au trecut prin tine îți modelează creierul.

Mila, adevărul, dreptatea și pacea sunt cele patru atribute care există în fiecare dintre noi. Ele există în societate, în familie, în orice obiect. Suntem atrași de aceste elemente de bază. Vrem mereu să le folosim într-un fel, să le gestionăm sau să ne controleze.

În general, există o problemă aici: cum poți stăpâni toate cele patru categorii din tine? Avem nevoie de ele, dar nu știm cum să lucrăm cu ele.

Baal HaSulam examinează categoriile de milă (Hesed), adevăr (Emet), dreptate (Tzedek) și pace (Shalom) în raport cu individul și societatea, deoarece acestea funcționează practic în fiecare dintre noi și în principal în conexiunea unei persoane cu alti oameni.

Corectarea noastră depinde de cât de mult suntem conectați unul cu celălalt, deoarece abia atunci vom găsi o astfel de rețea de dependență și interacțiune între noi, care se numește Adam și îl vom prinde pe Creator în ea.

Prin urmare, devine clar pentru noi că aceste categorii sunt fundamentale. Și dacă le folosim corect, le combinăm între ele, ele ne vor oferi baza în care îl vom dezvălui pe Creator.

Din KabTV “Bazele Cabalei” 7/28/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: