Cele patru atribute ale guvernării superioare, partea 9

182.02Baal HaSulam, „Pace în lume“: Dar cum credem că putem analiza acel adevăr într-un mod acceptabil pentru colectiv? De exemplu, dacă evaluăm ceva în funcție de munca aparentă, adică după numărul de ore, și obligăm pe fiecare să muncească un număr egal de ore, tot nu vom descoperi deloc atributul adevărului. Mai mult, aici există o minciună evidentă din două motive: primul este latura fizică, iar al doilea este latura mentală a lucrătorului.

Comentariu: În trecut am crezut întotdeauna că dacă am munci cu toții același număr de ore, vom ajunge la un fel de egalitate.

Răspunsul meu: Acest lucru este total incorect. Pur și simplu nu putem măsura asta în lumea noastră, dar dacă am putea totul ar fi mult mai corect.

Cum pot cere aceeași cantitate de efort de la o persoană ca de la alta? Nimeni nu este egal cu altul. Totul a fost creat astfel de Creator în mod intenționat și provine din natura noastră, astfel încât să aplicăm categoriile de milă, adevăr, dreptate și pace și, în consecință, să ne ridicăm deasupra nivelului condițiilor pe care ni le-a dat El și astfel. deveni cu adevărat uman.

Aceasta înseamnă că ar trebui să corectăm partea coruptă pe care Creatorul a creat-o în noi și să-I mulțumim pentru că ne-a făcut corupți în mod intenționat.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV din 28.07.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: