Cele patru stări ale unei societăți egoiste

631.1Comentariu: Tora examinează patru relații între oameni. Una dintre acestea spune ; „Ce este al meu este al meu și ceea ce este al tău este al tău” este considerat cea mai rea și se numește „Sodoma”. Iar în lumea noastră este considerată normală.

Răspunsul meu: Nu. Aceasta este o stare anormală, deoarece întrerupe toate conexiunile dintre oameni. Nu am dreptul nici să îți dau ceva, nici să primesc ceva de la tine. Deci toată lumea din societate este absolut izolată unul de altul. În plus, chiar se spionează reciproc pentru a respecta această condiție.

Întrebare: Este împotriva unității, împotriva tendinței naturii de a ne aduce la un întreg comun?

Răspuns: Acest lucru este complet împotriva naturii, deoarece natura este construită pe interconectarea dintre atomi, particule, celule și oameni cel puțin în ceva, cel puțin într-un fel. Și aici, totul se bazează pe izolare.

A doua stare: „Ceea ce este al meu este al tău și ceea ce este al tău este al meu.” Aceasta este esența naturii unei societăți primitive în care totul este proprietate comună: soții, copii, locuințe și animale. Această stare este caracteristică egoismului nedezvoltat, în special, al unui sistem comunitar primitiv.

A treia stare: „Ceea ce este al meu este şi al tău și ceea ce este al tău este al tău.” În Tora, se numește Hesed.

Aceasta este o stare bună, dar incompletă, în care sunt practic blocat să dau altcuiva și să mă gândesc la altcineva.

Acest lucru este bun pentru grupuri mici de oameni, pentru copii, pentru societăți slabe, pentru bolnavi și bătrâni, atunci când le da și le transfer totul. Dar aceasta este o stare defectuoasă în care nu există flux de informații și forțe, nici schimb. Totul merge într-o singură direcție, iar natura nu este construită așa.

Natura se bazează pe faptul că toate părțile sale sunt blocate integral într-un singur sistem comun și între ele există un schimb de energie, informații și forțe vitale pentru a susține întregul sistem împreună în interacțiunea sa integrală și corectă.

A patra stare: „Ce este al meu este al meu, iar ceea ce este al tău este al meu” se numește „păcat” – când obțin de la societate mai mult decât ar trebui.

Practic, toate aceste patru tipuri de interacțiune între oameni există în egoism. Niciunul nu este perfect. Cabala ne ridică deasupra lor.

O stare perfectă este atunci când suntem într-o interacțiune completă unul cu celălalt, în incluziune unul în celălalt. Nu este cazul în niciuna dintre cele patru stări.

Din emisiunea de pe „Stări spirituale” din 13.05.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: