Cele șapte științe

Întrebare: Se spune că, înainte de a începe studiul înțelepciunii Cabalei, o persoană trebuie să învețe șapte științe. Care sunt acele științe și este asta necesar?

Răspuns: Ei au folosit aceasta zicala care este asociata cu științe din domenii care astăzi nu sunt considerate științe, cum ar fi dansul, muzica si arta. Acestea au fost științe ale auto-exprimarii  personalității umane, prin care o persoană își exprimă percepția despre impresiile sale asupra lumii. Prin învățarea și studierea răspunsurilor umane la influența lumii, studiem și investigam însuși omul. Aceasta  este știință.

Ni se pare că prin fizică, chimie si restul științelor putem studia și explora lumea înconjurătoare. Dar noi suntem, de fapt, ocupati cu studierea și explorarea noastra proprie, a reacțiilor noastre, a „instrumentului” înțelegerii noastre, a percepției noastre asupra lumii, calea prin care ceva necunoscut pentru noi se reflectă în noi.

Cabalistii au vorbit despre studierea a șapte științe. Acestea exploreaza răspunsul unei persoane la ceva care acționează asupra sa din exterior in mod inexplicabil lui.

De ce în mod special șapte științe? Acest lucru se datorează faptului că, în plus față de Rosh (cap) al Partzuf spiritual, care ne este ascuns (Keter, Hochma și Bina), mai există corpul spiritual (Hesed, Gvura, Tifferet, Netzah, Hod, Yesod si Malchut ) care se găsește în noi. Așa că studiem și investigam reacțiile acestor șapte caracteristici la un lucru pe care nu il înțelegem, numit „lumea noastră”. In aceasta maniera ne este prezentata o imagine a lumii noastre.

Din Lectia de Cabala în limba Rusă 2/28/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: