“Celui care mănâncă ceea ce nu este al lui îi este frică să se uite în ochii altcuiva”

627.1Ar trebui să înțelegem această întrebare a înțelepților noștri, care au întrebat: „Dacă scopul creării lumilor a fost să încânte creaturile Sale, de ce a creat El această lume trupească, tulbure și chinuită? Fără ea, El ar putea încânta sufletele atât de mult cât și-a dorit El, așa că de ce a adus El sufletul într-un trup atât de tulbure și murdară?” (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, capitolul 1, observația interioară, punctul 6).

Creatorul a pus sufletul într-un corp atât de tulbure și murdar tocmai pentru ca noi, pornind de la starea noastră dezgustătoare inițială, să începem să obținem perfecţiunea, eternitatea și calitățile Sale.

Apoi Baal HaSulam merge și mai adânc: Celui ce mănâncă ceea ce nu este al lui, îi este frică să se uite în ochii altcuiva. Aceasta înseamnă că nu putem atinge Creatorul decât în ​​măsura în care exisă asemănarea noastră cu El. În măsura în care dobândim calitățile dăruirii, iubirii și conexiunii, vom putea să-L dobândim.

Întrebare: Ce legătură are rușinea cu asta?

Răspuns: Rușinea este un sentiment al manifestării separării noastre de Creator. El ne-a plasat în această lume astfel încât să putem ajunge la desăvârșirea Lui din această stare, cea mai de jos și mai murdară și să nu mai simțim rușinea.

Comentariu: În principiu, este logic. Acest lucru există și în lumea noastră.

Răspunsul meu: Da, este absolut logic. Singura problemă este cum să ajungem la asta.

KabTV “Studiul celor Zece Sefirot (TES)” 30.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: