Centrul Grupului este locul corecţiei

Baal HaSulam, „Introducere în Studiul celor zece Sefirot”, punctul 141: „Acum poţi înţelege sensul cuvintelor, „Paraseste-Ma şi păstreaza legile Mele „. Ei au interpretat,” Îmi doresc ca ei sa ma fi părăsit şi sa-Mi fi păstrat Torah-  Lumina din ea ii corecteaza. „

Există o legătură între tine şi Creator, Lumina, care este dorinta ta corupta de a primi. Dacă o corectezi, vei simţi acelaşi rezultat numit Lumina sau Creatorul, insemnand „Vino şi vezi” (Boreh în ebraică), în acelaşi material. Creatorul este revelat in dorinta ta corectata în funcţie de corectarea acesteia.

Pe ansamblu, metoda prin care iti corectezi treptat dorinta, în scopul de a simţi, înţelege şi dezvălui Creatorul este numita „Tora.” Cu ajutorul ei evoci o forţă specială, forţa daruirii, care este exterioara tie şi care iti corectează dorinta. In măsura în care ceri asta, această forţă schimbă dorinţa îmbrăcata în ea şi simţi Lumina, Creatorul, starea ta sublima.

Aceasta este singura cale prin care poti avansa. Dacă nu ceri corectarea şi nu apelezi la „Creator”, pe care l-ai inventat, munca ta va fi inutila, deoarece nu corespunde realităţii.

Întrebare: Ce se înţelege prin „a ţine legea Mea”?

Răspuns: Inseamnă că toate acţiunile tale ar trebui să vizeze doar corectarea vasului corupt în conformitate cu principiul: „Am creat inclinatia rea, am creat Tora ca un condiment pentru ea.”

Dacă lucrezi corect in corectarea dorintei tale, începe să ia forma Creatorului. Apoi, începi să înţelegi, să recunosti şi să aderi la El. Ai „material”, care a luat o forma noua, o forma a daruirii si dragostei. Astfel, prin materia dorinţei, ajungi la adeziune cu forma Creatorului.

Întrebare: Dacă vorbim despre a găsi punctul din centrul grupului, ce are acesta de-a face cu „a ţine legea Mea”?

Răspuns: Este acolo, în centrul grupului, unde iti corectezi înclinaţia rea. Este acolo şi numai acolo descoperi Creatorul, starile tale spirituale avansate. Nu există nici un alt loc în care „materia” rea a dorintei poate fi dezvăluita, cu excepţia centrului grupului, care ar trebui să fie dezvăluit ca un munte de ură, ca „Muntele Sinai. ”

Deci, prin efectuarea garantiei reciproce, prin alianţa şi prin ajutorul reciproc, vom începe să descoperim Lumina Reformatoare. Aceasta este, de asemenea, numita „primirea Torei”: O primim dacă simţim că nu ne putem corecta conexiunea, dar nu încearcăm să fugim de problema. Apoi primim Tora şi corectam separarea- şi apoi Creatorul este revelat.

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala, 20/05/12, „Introducere în Studiul celor zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: