Cercul de voluntari ai Creatorului

Întrebare: Cum ne ajută această lume să avem intenţia de dăruire? Cum putem lega preocupările zilnice, munca, familia, de munca spirituală?

Răspuns: Mai întâi, omul trebuie să-şi stabilească relaţiile corecte în grup, în familie, pentru a-şi asigura un spate de încredere, şi abea după aceea iese în lume.

Aici el trebuie să se gândească spre care cerc de oameni să se îndrepte, cu ce mesaj, când, şi care este starea societăţii. Azi, lucrurile se schimbă drastic de la zi la zi şi omul trebuie să se decidă în consecinţă şi nu doar să acţioneze necugetat.

Dar mai întâi, trebuie să ne facem griji pentru solidaritatea grupului. Uneori, pentru a forma soldaritatea în grup este mai bine să ieşi în lume şi să faci unitatea prin acţiuni colective externe care vor conecta membrii. Dar întâi, trebuie să avem grijă de acţiunile interne, care sunt cele mai importante.

Se spune că Israel (aceia care aspiră Iaşar – Kel – direct la El) sunt cei mai puţini în toate naţiunile. Noi trebuie să înţelegem că Israel este un fel de cerc. Dacă cineva este inclus în acest cerc, el este numit, evreu, sau Israel – toate aceste nume poartă mesaj spiritual. Dacă omul nu aparţine mesajului spiritual, el nu este numit Israel, este un simplu om din Babel.

Este foarte important să înţelegem asta. Dacă un om îşi ia această misiune asupra lui, el devine Israel, şi dacă nu şi-o ia, nu este Israel.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 09/10/2012 „Scrierile lui Rabash”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed