Cere și Creatorul execută

Întrebare: Cu mulți ani înainte, la o convenție în Sitrin (Israel), ai spus că pentru a sparge Machsom trebuie să fim într-un singur gând, o singură dorință. Pe durata întregului timp am incercat de multe ori, am făcut multe acțiuni, dar nu am fost gata.

Simt că în acest moment, toată lumea este gata. Am petrecut întreaga lecție încercând să sparg această membrană din mine, Klipa egoistă, am vrut să fac o deschidere în inima mea. Mi-a lipsit sincronizarea celorlați. Nu vreau asta mâine; o vreau chiar acum, în acest moment! Te rog ajută-ne să devenim sincronizați chiar acum, astfel încât să fim capabili să spargem această barieră!

Răspuns: Odată, m-am adresat lui Rabash cu aproape aceleași cuvinte și el mi-a spus că nu el stă între Creator și mine. Cineva trebuie să-și găsească conexiunea singur. El însuși trebuie să o ceară. Și mai important, trebuie să înțeleagă că nu el sparge propria membrană, Creatorul o face.

Dacă vrei să o spargi și descoperi că nu ești în stare, este un lucru bun, dar trebuie să te oprești să mai încerci să o faci pe cont propriu. Ce forțe folosești pentru a face asta? Aceași foță a egoismului? Cum o spargi – folosești un ego mare pentru a sparge unul mic, sau invers?

Numai Creatorul poate face asta și nimeni altcineva în afară de El! Un învățător este un ghid pentru drum. El numai te aduce la această stare, dar el nu poate face nimic pentru tine. Și nici Creatorul nu o poate face, decât dacă I-o ceri. Asta pentru că dorința ta pentru o schimbare interioară, trebuie să preceadă acțiunile Lui.

Din acestea reiese:

  1. Încetează să mai încerci să spargi membrana, Klipa egoistă a inimii, pe cont propriu.
  2. Încetează să mai aștepți ajutorul cuiva ci doar pe Creator ca răspuns al cererii tale.

Am studiat de mulți ani în articolele Cabaliste: Totul este făcut doar de către Lumina Superioară. Ea crează dorința, ea o schimbă, ea pregătește pentru schimbarea intenției și așa cum a  spart dorința, numai Lumina este capabilă să corecteze intenția de deasupra ei, dacă dorința cere asta.

Nu este nimeni între; totul depinde numai de dorința însăși: cererea, ridicarea MAN. Și Lumina Superioară realizează acțiunea urmare a cererii. Începe să te concetrezei numai pe două acțiuni: Eu cer și Creatorul execută.

Din  lecția 4, Convenția Mondială de Cabala 2010, 11/10/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: