Certându-ne de dragul de a ne certa

Întrebare: Ce trebuie să facă dacă pot să mă anulez în gândurile mele, dar îmi este foarte dificil să o fac în practică?

Răspuns: Este imposibil! Dacă mă anulez cu adevărat în gândurile mele, atunci o fac şi în acţiuni. Acţiunea este rezultatul intenţiei.

Dar dacă încă nu am ajuns la decizia finală de a mă anula, atunci nu sunt în stare să fac această acţiune şi numai mă mint crezând că mă anulez în gânduri.

Dacă vedem că după o dispută grupul nu ajunge la unitate, până la următoarea ceartă, este un semn că membrii acelui grup nu se anulează reciproc şi nu au nicio şansă să obţină spiritualitatea.

Făcând o auto-analiză interioară şi încercând să ne anulăm egoismul înaintea prietenilor, intern şi extern, facem deja munca spirituală. Putem revela practic lumea spirituală numai dacă ne anulăm în întregime egoismul conform nivelului gradului curent.

Dacă obţii acum o reală auto-anulare faţă de oricare persoană,  vei fi convins că te afli în realitatea spirituală, în calitatea dăruirii, unit într-o anumită măsură cu Creatorul!

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala  7/17/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: