Cheia Catre Fericire

Intrebare: Putem avansa in fericire?

Raspuns: Daca persoana este adancita in propriul ego, in dorinta sa de a primi, atunci cu siguranta nu poate fi fericita pentru ca acest lucru ii va aduce doar durere. Dar daca se inalta deasupra ego-ului sau astfel incat sa nu se ingrijoreze despre ce se intampla in interiorul sau, ci sa traiasca la un nivel mai inalt si sa se identifice cu atributul daruirii, cu lumea, cu tot ce il inconjoara, poate fi in mod constant fericita.

In asa masura incat nu va simti deloc ce se intampla cu propriul sau corp. Corpul poate muri, insa persoana nu va simti ca apartine acestui corp.

Acum ne identificam in totalitate cu corpul nostru. Insa daca daca ne putem dezvolta astfel incat sa ne indepartam treptat de el, vom simti in final ca nu mai suntem legati de el. Este ca si cum as plana deasupra acestui corp si, este asa, pentru ca ma identific cu atributul daruirii si traiesc in el, si aceasta este cheia de avansare in fericire.

Pot ajunge acolo daca sunt integrat in mediu si impreuna cu ceilalti formez o forta generala a grupului care nu este egoista, care este insa formata din toate scanteile spirituale care sunt conectate deasupra ego-ului nostru. Ego-ul nostru isi pierde valoarea iar noi ridicam aceste scantei si le vedem ca prioritate imediata. Ca urmare incepem sa traim in aceste scantei care sunt conectate si creaza un grup armonios de forte.

In afara de asta, prin dezvoltarea fortei de daruire reciproca, care inseamna ca putem cere aceasta forta a daruirii de la campul de forta superior, de la Creator, ne vom simti in mod constant fericiti. Totul depinde de modul in care o persoana doreste sa se alature grupului, si de modul in care grupul doreste acelasi lucru fata de Creator, cu privire la campul daruirii si iubirii.

Acesta este singurul factor care determina totul. Eu trebuie sa ma detasez de „sinele” meu si sa ma ridic la nivelul de „noi”; astfel totul va fi acceptat cu bucurie! Nu este simplu, si exista urcari si coborari, insa asa avansam. De fiecare data primim un ego aditional, o dorinta aditionala de a ne bucura, astfel incat vom putea creste mai puternici si conectati mai mult la campul daruirii. Aceasta este singura modalitate de a avansa.

Daca o persoana identifica scopul, accepta bucuroasa tot ce se intampla pe cale pentru ca intelege ce inseamna sa vrei sa atingi un scop.

Daca insa o persoana se gandeste doar la propriul stomac- este absorbita de acesta, incapabila sa se ridice deasupra sa, va umbla cu o fata acra, va suferi in viata, si se va plange tot timpul de mediu, de grup, de prieteni, de Creator si de profesor- totul depinde de modul in care o persoana se urmareste pe sine.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 21/06/2012, Shamati #30

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: