Cheia înţelegerii

Întrebare: Până când am început studierea lumii Atzilut în Partea 9 a Talmud Eser Sefirot (TES), mi se părea că am înţeles fluxul materiei. Dar în această parte, nu am înţeles absolut nimic. Ne poti spune, în termeni generali, ce se întâmplă acolo?

Răspuns: Iti pot spune ce se întâmplă cu tine, de ce nu înţelegi nimic. Este pentru că nu ai legătură cu aceasta.

Există mai multe niveluri de percepere a materialului de studiu: „Nu ştiu”, „Eu nu sunt familiarizat cu”, „nu înţeleg,” şi „Eu sunt incapabil sa înţeleg”. Cel din urmă este pentru că mintea ta nu corespunde cu mintea cartii.

Dacă acesta ar fi fost scris în chineză şi nu ai fi înţeles limba, ar fi fost un lucru. Daca depindea de nivelul educaţiei tale, nu ai fi înţeles anumite formule sau definiţii de bază necesare pentru a stapani materialul, încă ai avea ceva de studiat.

Cu toate acestea, aici poti studia cat de mult doresti, an după an şi nu vei înţelege nimic până când Kelim (vasele, dorinţele) tale nu devin cel puţin oarecum similare cu dorinţele descrise în carte. Atunci când fiecare cuvânt va corespunde cu o schimbare interioara a ta, vei începe să înţelegi ceea ce este descris aici.

Ai putea întreba: „Dar nu am înţeles nimic în primele trei părţi ale TES?” Nu, nu ai inteles. Cele trei părţi în discutie descriu actele daruirii absolute, care sunt atât de îndepărtate şi de opuse tie incat această opoziţie iti oferă iluzia de înţelegere. În realitate, le interpretezi complet incorect.

Este uşor să desenam un Kli (vas), Lumina, si ecranul in mijloc, cu săgeţile indicând în diferite direcţii, procentul de Lumina primita sau respinsa. Dar este imposibil să ne imaginăm această acţiune in realitate. Cu toate acestea, este atât de inaccesibil şi opus noua incat ne face să credem că înţelegem.

Între timp, acţiunile descrise în partea 9 din TES sunt foarte aproape de noi. În momentul în care ai cel puţin o uncie de dorinta de a darui, vei intra intr-un act similar.

Prin urmare, vezi că nu înţelegi. Mintea ta trebuie sa devina similara cu cea spirituala-apoi conexiunea va apărea şi vei fi capabil să înţelegi. Aceasta este singura cale!

Din a 3-a parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/23/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: