China va ajută palestinienii

Întrebare: Președintele Chinei, Xi Jinping, a anunțat că China va sprijini înființarea statului Palestinian cu capitală la Ierusalimul de Est. De asemenea, China a acordat 30 de milioane de dolari pentru victimele din război ca un ajutor umanitar, 7 milioane de dolari pentru a ajută statul Palestinian și trei sute de milioane de dolari pentru a întări statul de drept.

Se pare că lumea în esența începe să accepte statul Palestinian și cu alăturarea Chinei, va deveni o putere serioasă.

Răspuns: Ce alegere îi rămâne Chinei? Trebuie să urmeze celelalte națiuni. Când America, Rusia și restul națiunilor ajută pe cineva, China merge alături de ele. Nu își poate permite să fie în opoziție, chiar dacă nu le iese niciun beneficiu din asta. Deși fiecare națiune caută un profit, situația internațională curentă obligă China să acționeze practic.

Întrebare: În opinia ta, Israelul va recunoaște statul Palestinian?

Răspuns: Depinde de noi, de cum ne comportăm, nu de politica guvernului nostru.

Nu trebuie să ne gândim dacă statul Palestinian se va înființa sau nu, ci mai degrabă să ne ridicăm la nivelul următor de dezvoltare și să arătăm lumii calea.

Imediat ce vom face asta, lumea va începe să ne ajute și să ne urmeze. Nu depinde de zonă geografică. Este important ca lumea să își vadă următorul nivel de dezvoltare, care este unitatea, armonia și conexiunea între toată lumea, așa cum ne-a învățat natură. Deci, nu avem unde să fugim. Trebuie să ajungem la asta.

Întrebare: Acest proces trebuie să înceapă în mod specific cu evreii?

Răspuns: Da, dacă începem să aducem forța pozitivă în lume, asta va schimbă felul în care oamenii gândesc, deschide noi orizonturi pentru ei și prin lumea noastră, oamenii vor începe să vadă următorul nivel de dezvoltare al nostru și să înțeleagă cum ar trebui să fie structurile lumii, economiei, societății și a națiunii. Dacă se va întâmplă asta, atunci nu ne vom  teme dacă va fi o naţiune sau nu.

Totul va lucra în așa fel încât Lumina Superioară va trece la lume prin noi, iar apoi Israelul  fi respectat şi va fi o importantă parte din comunitatea lumii, deoarece doar prin noi poate trece ideologia şi puterea noii generații spre lume, cu ajutorul căreia este posibil să realizăm asta.

Poporul evreu are o misiune unică, care este scrisă în Cartea Zohar, iar astăzi este dezvăluită lumii. Noi toți, împreună, evreii şi  restul națiunilor lumii, trebuie să îndeplinim această misiune împreună. Aşa că haideți  să revelăm şi să vedem cum se poate face, așa încât natura să nu ne forțeze prin  forte negative.

Din emisiunea de pe Kab TV “Ştiri cu Michael Laitman” din 22.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: