Cine alege prietenii?

Intrebare: Daca o persoana nu poate fi de accord cu forma externa a grupului, forma in care ii apare, va putea sa isi modeleze o astfel de atitudine in care grupul il va creste ?

Raspuns: Este gresit sa crezi ca nu pot cere trezirea de la grup doar pentru ca nu mi se pare correct. Vorbim despre grade diferite de creatie. Egoismului meu, prietenii par ca niste criminali, care nu vor sa se uneasca si care sunt indiferenti fata de tot.

Totusi, pe de alta parte, de ce sunt aici ?Creatorul ii tine aici de Sus, chair daca ei sunt incapabili de ceva singuri. El ii alege si ii aduce in grup. Stie ca sunt pregatiti. In ochii Lui, ei merita avansarea.

Si cum Creatorul ii prefera in particular, trebuie sa ii accept. Pretuiesc prietenii petru faptul ca sunt alesi de Creator mai mult decat pentru calitatile lor personale. Cat de dragi imi pot deveni? Atat de dragi ca si proprii copii. Experimentez dragostea naturala, “animala” pentru copiii mei fara nici o legatura cu meritele lor. Este la fel cu prietenii. Daca Creatorul ii ii alege, pot dezvolta si eu o asemenea atitudine fata de ei.

Apoi vine stadiul urmator, grupul devine mai puternic si incep sa ii vand importanta prietenilor. Apoi impreuna, in garantia reciproca putem lucra la realizarea comuna a importantei fiecaruia. Acum inteleg: Prietenii ma influenteaza si pentru acest motiv ei sunt 100% importanti in destinul meu spiritual. Le acord cea mai mare importanta, ca un judecator care ma poate intemnita pe viata in inchisoare.

Nu mai dispretuiesc sau injur prietenii. Pot fi neplacuti in ochii mei, dar ei sunt de o deosebita importanta si asta este deja o atitudine complet diferita. De fapt, nu am de ales. Creatorul a plasat grupul in fata mea. Daca reusesc sa accept asta, Lumea Superioara imi va fi revelata, daca nu, voi fi condamnat la viata in aceasta lume.

Acum tu decizi cum sa cinstesti judecatorul. Poate fi seful unei bande de gangsteri care este pornit impotriva ta, care se ascunde sub roba unui judecator. Dar nu pot ridica un deget la el. Trecand la dragostea deasupra ratiunii, trebuie sa imi confirm prietenii care sunt alesi de Creator. Si cine stie, poate le va displacea complet felul in care egoismul meu ii prezinta.

Daca depun efort si daca ma alatur grupului in mod altruist, o sa simt ca am dobandit un Kli special care imi va permite sa cer garantia reciproca. Deci, intorcandu-ma inspre prieteni cu o cerere, dintr-o data voi vedea ca, in esenta fac apel la propria dorinta care imi parea straina. Intreaga mea munca se va intoarce inspre interior, pana cand eu si prietenii devenim un intreg.

Din prima parte a  Lectia zilnica de Cabala 10/13/10, “Hezekiah si-a intors fata spre zid”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: