Cine ar trebui să fie educat mai întâi?

Întrebare: La ce vârstă ar trebui începută educaţia omului?

Răspuns: Viitori părinţi ar trebui să fie ei educaţi mai întâi şi apoi ar trebui să-şi continue educaţia tot timpul. În momentul în care copilul este la grădiniţă, este prea târziu să fie educat, dacă părinţii lui nu au primit o educaţie corectă.

Drumul copilului, pentru a înţelege conceptul de „creaţie”, ar trebui să înceapă înainte de naşterea sa. Viitori părinţi, chiar înainte să se cunoască, ar trebui să ştie de ce trebuie să fie împreună, de ce să facă copii, să îi educe şi să îi crească. Sistemul de cunoaştere influenţează viitorul copil, pentru că el coincide în mod precis cu dezvoltarea fetusului în pântecul mamei, care se dezvoltă conform cu aceleaşi legi integrale ale asamblării din substanţa mamei.

Înţelegerea armoniei lumii de către părinţi creează armonie în copil, influenţându-i sănătatea fizică, emoţională şi spirituală.

Întrebare: De ce omul nu simte lipsa educaţiei?

Răspuns: Pentru că aceasta obligă omul şi noi nu vrem să ne asumăm nicio obligaţie. Loveşte în ego-ul nostru, dorinţa noastră de a ne odihni, a dormi, a ne distra. „Nu este suficient că îmi educ copilul? Trebui să mă educ şi eu şi soţia?”

Întrebare: Cu toate astea, facem multe lucruri în viaţă care nu ne plac, dar vedem unele beneficii în ele şi oricum le facem. Care este beneficiul educaţiei?

Răspuns: Un beneficiu imens! Beneficiul este evident chiar şi unui om obişnuit. Doar că nu ştie cum să o facă corect.

Întrebare: Există exemplul unei bune educaţii în istoria dezvoltării umane sau în timpurile noastre?

Răspuns: Eu, personal, nu vad asemenea exemple, decât cea a micii noastre societăţi Cabaliste. Marea majoritate a copiilor noştri intră la universitate la vârsta de 14-15 ani.

Asta vorbeşte de cum sunt educaţi. Sunt învăţaţi să studieze sistematic, să devină oameni de ştiinţă, specialişti, să caute cunoaştere şi să obţină calităţi corecte de comunicare cu ceilalţi. Sunt educaţi în cercuri, ceea ce le permite să simtă sprijinul reciproc şi să construiască o societate solidă, unită şi prietenoasă.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 18.01.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: