Cine are nevoie de principiile dvs.?

235Întrebare: Spuneţi că toată lumea trebuie să cunoască principiile universului. De ce? La școală de exemplu, copiilor le sunt predate o varietate de materii. Dar de ce ar studia majoritatea fizica sau chimia de exemplu, dacă nu le vor fi de folos în viitor?

Răspuns: Aceste materii sunt necesare pentru educaţia generală. Fără ele, o persoană nu poate gândi normal. El trebuie să audă și să uite o mulțime de lucruri pentru a forma un fel de atitudine față de lume. În mod subconștient, încă funcționează în interior și adaptează corect o persoană la mediu.

De exemplu, nu-mi amintesc nimic din chimia de la școală și de la institut. Dar am niște sentimente despre abordarea chimică a lumii. Asta ar trebui să rămână din educație.

Comentariu: Dar în timpul anilor de școală se construiește lumea copilului. Îmi amintesc cum ni s-a spus despre evoluție, istorie, despre multe lucruri și apoi afli că nu este deloc așa. Și parcă ți se prăbușește conștiința.

Răspunsul meu: Nimic nu se prăbușește. Omenirea merge înainte în acest fel. Ceea ce ieri părea de nezdruncinat este testat astăzi, mâine se dovedește a fi o minciună, iar poimâine apare un presupus adevăr nou, care la rândul său devine minciună în câteva zile.

KabTV „Am primit un apel. Cine are nevoie de principiile dvs.?” 27.03.11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: