Cine are o dorinta mai mare de unitate?

Intrebare: Cum este munca noastra la garantia mutuala referindu-ne la  conexiunea cu restul lumii?

Raspuns: Omenirea are nevoie de garantie mutuala provenita din spargere, care este o stare rea, de simtire a crizei.

Dar noi nu avem aceasta nevoie. Noi ne simtim bine fiindca noi ne indulcim egoismul studiind materialele si astfel il „infundam”. Chiar si dorintele lumii de afara trec pe langa noi si noi nu le simtim. Oamenilor le lipsesc mancarea, sexul, relatiile de familie, banii, onoarea, puterea si cunostintele, dar noi suntem bine fiindca ceva mult mai mare ne este promis noua. Adevarat ca nu am obtinut inca acest lucru, dar noi deja „plutim” peste dorintele materiale.

Astfel, rezulta ca nevoia lumii exterioare de garantie mutuala, de unificare, este mult mai mare dacat a noastra. Oamenii cauta de dimineata pana seara fara sa stie ce sa faca si fara sa aiba vreo solutie, dar noi suntem bine. Totul noua ne este clar si noi suntem aproape intelepti.

Si atunci cine e mai rau? Cine este mai departe de scopul creatiei prin dorintele lor, ei sau noi? Noi suntem mai rai. De aceea, pentru a te forta pe tine sa-i ajuti sa se corecteze, ei orienteaza catre tine ura lor. Ei sunt condusi catre asta de fortele care actioneaza in sistemul comun. Lumina influenteaza oamenii, asa ca ei vor, in continuare, sa te influenteze pe tine. De altfel, dorinta lor este mai mare decat a ta. Si astfel, ei se indreapta catre tine cu ura, ale carei consecinte pot fi foarte grave daca tu continui sa lasi lucrurile sa curgaastfel.

Intrebare: Pot eu sa fac si altceva decat sa lucrez in grup la garantia mutuala?

Raspuns: Ceea ce este necesar este chiar munca ta in grup la garantia mutuala pentru a o putea raspandi apoi in restul lumii.

Din partea a cincea a Lectiei zilnice de Cabala 7/26?2011 „Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed