Cine poate vedea adevărata realitate?

Întrebare: Dacă sunt trei oameni în aceeaşi încăpere, care dintre ei vede adevărata realitate?

Răspuns: Poate niciunul dintre ei. Fiecare percepe prin propriul egoism şi deja este o realitate greşită. Este realitatea internă a omului, dar este revelată într-o formă distorsionată, incorectă.

Putem, mai mult sau mai puţin, să vedem aceeaşi realitate, pentru că avem aceleaşi simţuri: văz, auz, gust, miros şi simţ tactil.

Dar percepţia noastră a realităţii este limitată de graniţe naturale. De exemplu, nu trebuie să vedem această întreagă lume dintr-o anumită perspectivă, pentru a intra în următoarea lume.

Fiecare individ vine în această lume pentru a îndeplini o misiune, iar un cabalist nu îşi îndreaptă sentimentele către toţi oamenii, nu este nevoie să facă asta. Pentru un cabalist este suficient să simtă acest mic grup, pentru a primi prin el Lumina Superioară a corectării şi apoi să transmită Lumina corectării prin el către toate umanitatea, către întregul sistem numit suflet.

Conform Cărţii Zohar, întreaga lume este în interiorul omului. Asta nu înseamnă că oamenii trebuie să se conecteze prin corpurile lor fizice; trebuie să se conecteze prin dorinţele lor. Dorinţele nu sunt oameni; ele sunt o reţea în interiorul nostru care ne leagă pe noi toţi şi unde existăm împreună, nedespărţiţi.

Un cabalist influenţează dorinţa în care toţi cei şapte miliarde de oameni sunt conectaţi în mod integral şi sunt inseparabili, ca un sistem comun general.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 18.09.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: