Cine să ceară iertarea și pentru ce să o ceară? Partea 1

Intrebare: In timpul ultimilor zile ale anului evreiesc este un obicei in a cere celor iubiti si Creatorului iertarea pentru tot ceea ce am facut. De unde vine traditia asta?

Raspuns: In primul rand, trebuie sa intelegem cine este Creatorul? El este forta superioara a naturii. Nu putem atinge aceasta forta de unul singur.

Se manifesta in faptul ca a creat creatia, care este dorinta de bucurie, de a primi implinirea si umplerea pana in punctul in care aceasta dorinta devine similara cu forta superioara.

Daca creatia, dorinta de a primi, devine similara Creatorului, daruind, atunci Creatorul o umple si, din punctul acesta, creatia incepe revelarea Creatorului.

Initial, oamenii sunt complet opusi Creatorului, se gandesc  la propria lor placere si nu doresc sa daruiasca nimic altcuiva.

Totusi, daca stim cum sa schimbam natura noastra, cu ajutorul intelepciunii Cabalei, vom incepe revelarea Creatorului, revalarea fortei dragostei si a daruirii, cea care ne ofera implinirea, sanatatea, simtul trecutului, prezentului si viitorului, ne ofera perfectiunea si ne ridica deasupra timpului, miscarii si spatiului in lumea binelui absolut.

Si toate acestea sunt numai in masura echivalentei noastre cu forta daruirii si dragostei pe care o numim Creator. Asadar, unde se afla Creatorul? El este in conexiunea dintre oameni, daca ne unim unii cu altii. Toate nivelele naturii: mineral, vegetal, animal si uman sunt conectate intr-un sistem. Nivelul uman sta deasupra la toate celelalte in aceasta ierarhie si conexiunea dintre toate partile naturii depinde de doar de el.

In masura in care o persoana va putea atinge conexiuni bune intre toti si tranforma acest sistem intr-unul integral, interconectat, echilibrat si plin de bunatate, bazat pe ajutor reciproc si dragoste, Creatorul, forta superioara, va fi revelat in acest sistem.

Intreaga retea in care creatia exista este numita “locul” care este umplut de forta superioara. Este imposibil de revelat aceasta forta in alt loc, acest vas fiind tesut din relatiile noastre dintre noi. Cu cat este mai puternica legatura, cu atat este mai puternica revelarea. Este singurul mod de de a simti Creatorul: nu exista niciun alt mod.
Relatia cuiva cu ceilalti defineste relatia persoanei cu Creatorul. Cu cat facem mai bune relatiile dintre noi, cu atat mai mult revelam forta superioara care se manifesta intre noi.

Nu exista niciun punct in care sa cerem iertare Creatorului, pana cand persoana nu-si plateste toate datoriile fata de creaturi, fata de celelalte persoane. Daca stabilim relatii bune intre noi si oferim Creatorului locul revelarii, atunci aceasta va fi rugamintea noastra pentru El si ruga noastra pentru iertare.

Nu ni se cere sa facem nicio alta pocainta in fata Creatorului, decat ceea ce implementam in relatiile dintre noi. Altfel, ar fi doar ipocrizie.

De ce sa cer iertare Creatorului daca pot sa construiesc un loc unde El poate fi revelat si eu totusi nu o fac? La urma urmei, aceasta este intreaga mea munca si, in loc de asta, plang si ii cer Lui ajutorul. De ce trebuie sa ma salveze El daca eu la randul meu nu fac nimic pentru a ma salva?

Din emisiunea de pe Kab TV din 27.09.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: