Cine să ceară iertarea și pentru ce să o ceară? Partea 2

Intrebare: Inseamna asta ca este o greseala a gandi ca exista un Dumnezeu care ne urmareste actiunile si de la care noi trebuie sa cerem iertare?

Raspuns: O persoana trece prin diferite stari de dezvoltare. Prin urmare, este imposbil de spus ca anumite credinte ale persoanei sunt corecte si altele nu sunt. Gandeste in felul acesta astazi, dar gradual isi corecteaza perceptia, crescand in cunoastere si simtire.

Si apoi, desigur, conceptul de “eu si Creatorul” se schimba complet. Simt din ce in ce mai mult ca forta superioara este un rezultat al conexiunilor cu alti oameni si ca aceasta nu exista in afara acestui fapt. Doar esenta Creatorului (Atzmuto), care imi este absolut inaccesibila mie, exista independent.

Prin urmare, trebuie sa acceptam ferm faptul ca doar in conexiunea dintre oameni Creatorul exista. Nu poate exista nicio apelare catre Creator, decat din unitatea noastra; la urma urmei, noi construim locul revelarii Lui prin asta.

Astfel, fiecare trebuie sa-si faca propria judecata: cat de mult este conectat cu ceilalti? Aceasta inseamna intreaga rascumparare. Este imposibil de judecat individual o persoana. Asta este o mare greseala pe care o facem instinctiv: ne gandim doar la noi, contam doar pe noi si actionam solitar.

Asta este o greseala fatala pe care continuam sa facem de sute de ani. Separarea de Creator este motivul pentru uitarea noastra teribila.

Comentariu: In mod regretabil, suna foarte relevant, datorita separarii, dezacordului si a ostilitatilor intre diferite curente si factiuni.

Raspuns: Poporul Isarael a trecut deja prin asemenea stari in timpul distrugerii Primului si Celui de Al Doilea Templu. Evrei s-au omorat unii pe altii, nu doar prin cuvinte, ci si prin arme reale, varsand sangele fratilor in razboaiele civile. Imi doresc foarte mult ca in zilele noastre asta sa nu se mai intample. Nu am scos sabiile inca, in schimb ne luptam foarte serioas cu toate celalalte mijloace.

Asta se intampla fiindca am uitat cine suntem, care este baza natiunii noastre si faptul ca trebuie sa avansam catre unitate; cu toate ca aceasta este corectia noastra si a intregii lumi de fapt.

Din emisiunea de pe Kab TV din 27.09.2016

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed