Cine să ceară iertarea și pentru ce să o ceară? Partea 3

Intrebare: De ce este exista o traditie de mantuire, izbavire, inainte de noul an (Rosh HaShana), iar inteleptii ne-au avertizat ca toate actiunile ne sunt contabilizate si inregistrate de catre Creator? Suna ca si cum ni s-ar prestabili penalitati pentru greselile facute.

Raspuns: Este foarte simplu. Cu toti suntem legati intr-un sistem inchis si care ne conecteaza unii cu altii prin miliarde de fire: toti oamenii, pietrele, plantele si animalele. Totul este conectat impreuna; prin urmare “cartea penalitatilor” este reteaua in sine.

De fiecare data cand fac o anumita miscare si nu una cu mainile si picioarele, ci una interna, cu privire la conexiuea dintre noi, devenind astfel mai apropiati sau mai departati de lume, este imediat constientizat si simtit in conexiunea noastra. Asta inseamna ca sunt deja inregistrat in cartea inregistrarilor naturii pentru binele sau raul pe care l-am produs. Exista un cont general de cat de mult am influentat sistemul, din moment ce este inchis si integral.

Este similar cum sunt celulele din corp, unde fiecare sunt legate unele cu altele. Reiese astfel ca toate actiunile mele si influenta mea asupra sistemului sunt inregistrate de sistem si ca il schimba cumva.

Mai mult chiar, nu sunt intr-un punct oarecare al sistemului, ci sunt peste tot in el, printre miliardele de oameni, animale, plante si minerale si le influentez pe fiecare dintre ele. Sunt in absolut, în toti si in toate si prin actiunile mele, fie conduc la unitate, fie la separare. Inseamna ca sunt inregistrat in carte.

Dorinta noastra egoista creste in fiecare moment, deoarece evolutia se misca sigur inainte si ne dezvoltam de la o generatie la alta prin viata noastra intreaga. Prin urmare, in fiecare zi trebuie sa am grija sa corectez toate oportunitatile ratate de a conecta pe toata lumea intr-un singur sistem.

Daca imi neglijez sarcinile, atunci contribui la separarea generala. Nici chiar ignoranta nu ma scuteste de pedeapsa. Din moment ce nu contribui la conexiune, atunci conduc sper discordie.

Daca atunci cand ma trezesc dimineata nu actionez pentru a uni lumea sau macar intregul Israel intr-o familie, este numit comportament care este impotriva sistemului. La urma urmei, egoismul creste constant, iar noi nu il corectam si nu reparam conexiunea dintre noi.

Daca am facut un bine sau un rau unei persoane, afecteaza intregul sistem. Si chiar daca nu am facut nimic bun, se contabilizeaza ca si o stricaciune, deoarece in acelasi timp egosimul care ne separa a crescut.
Intrebare: Daca cer iertarea in ajunul anului nou, toate datoriile mele se vor sterge?

Raspuns: Nimic nu se sterge. Ideea este ca o persoana face un calcul intern cu ea insasi si decide ca, de acum inainte, trebuie sa actioneze doar pentru conectarea sistemului. Persoana se caieste cu adevarat pentru trecutul sau si ia decizii pentru viitor. Acestea nu sunt cuvinte goale fara continut, ci sunt rezultatul unei pregatiri serioase.

Jura ca din aceasta zi va cerceta si corecta constant fiecare dorinta. In final, cu totii ar trebui sa ajungem la o stare in care intregul sistem este corectat. Nimeni nu va face corectia asta in locul nostru. Ceea ce pot corecta sau distruge in interiorul sufletului meu, precum intr-o celula din corp, nimeni nu o poate face mai bine in locul meu.

Prin urmare, mantuirea mea nu anuleaza pacatele din trecut, dar imi da oportunitatea de a o lua de la zero si de a le corecta. Datorita faptului ca de acum inainte incep sa fac fapte bune, adaug greselile din trecut la ele si le corectez.

Din emisiunea de pe Kab Tv O viata noua din 27.09.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed