Cine sa ceară iertarea și pentru ce să o ceară? Partea 4

Intrebare: In ziua ispasirii (Yom Kippur), este un obicei sa te rogi si sa ceri iertarea pentru toate pacatele comise. Putem, intra-adevar, sa primim iertarea de sus?

Raspuns: Aceste calcule nu sunt cu nu stiu ce fel de zeitati care privesc la noi de undeva de sus, ci calculul este cu intregul sistem al naturii comune in care noi existam. O persoana trebuie sa aduca acest sistem la forma perfecta absoluta, cu respect fata de sine, astfel incat toata lumea din el este conectata si primeste prin ea o forta a binelui care umple pe toata lumea. Toata lumea trebuie sa faca asta: orice barbat sau femeie.

Singurul mod de a ne corecta pacatele este sa mergem inainte si sa corectam trecutul prin aceasta avansare. Nu este de nici un folos sa te macine pacatele din trecut, trebuie sa privim mereu inainte. Tot ceea ce am facut pana in prezent nu a fost facut de mine ci, mai degraba, din cauza programului naturii care s-a desfasurat in felul acesta.

Totusi, nevinovatia mea pentru pacatele trecutului nu ma scuteste de obligatia de a le corecta. La urma urmei, problema exista! Prin urmare, Creatorul ne spune ca El a creat inclinatia raului si in fiecare zi aceasta actiune a creatiei este actualizata. Cu alte cuvinte, acesta inclinatie rea este reinoita in fiecare zi.

El insusi confirma ca tot ceea ce am facut in trecut și pana in prezent este inregistrat in contul lui. Dar starea in care suntem astazi, trebuie sa o corectam. Nimeni nu ne acuza pentru trecut, totusi, trebuie sa ne platim datoriile.

Intrebare: Atunci ce inseama ca greselile pot fi in legatura cu un prieten si din legatura cu Creatorul?

Raspuns: A cere prietenilor iertare pentru greselile facute inseamna sa controlam si sa corectam toate relatiile noastre cu toti ceilalti, unul dupa altul, punct cu punct. Si daca ma adresez sistemului in general, in forma integrala, adresand catre calitatea sistemului comun, numita Cretaor sau “vino si vezi”, atunci fac un calcul cu respect fata de El. La urma urmei, eu am creat acest “loc” si eu l-am corectat.

Sa ceri iertare Cretorului inseamna sa ceri la toata lumea iertare. Apoi descopar ca este o forta in ei care se conecteaza cu toata lumea. Iar daca am cauzat asta, inseamna ca am atins pocainta deplina.

Daca in legatura cu ceilalti ma conectez cu Creatorul, atunci cererea mea de iertare a fost ascultata. Creatorul umple sistemul pe care l-am construit si devine al  meu.

Conexiunea cu alte persoane este ceea ce ne duce la conexiunea cu forta superioara. Ruga pentru ieratare de la ceilalti este pocainta in fata Creatorului si binecuvantarea de la toata lumea este binecuvantarea de la Creator.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: