Cine sunt eu?

Întrebare: Dacă nu este nimeni în afară de El, înseamnă că totul se trage din El, iar ceea ce văd în jurul meu este tot El?

Răspuns: Da, așa este. Și tot ceea ce spui acum, ce gândești și simți, este tot El.

Întrebare: Unde este eul meu atunci? Cine sunt eu?

Răspuns: Asta ar trebui sa realizezi tu. În alte cuvinte, nu îl descoperi pe Creator, ci eul tău.

Întrebare: În final, descopăr că și eu sunt de fapt El?

Răspuns: Nu. Există un anumit punct de separare, care este privit ca existentă din absență (Yes Mi Ain). Iar acest punct este singurul loc unde există ființa creată, în timp ce restul este Creatorul. În măsura în care acest punct dorește să devină similar Creatorului, atunci începe să se cunoască sau începe să il cunoască pe Creator, ceea ce, în final, este același lucru.

Întrebare: Dacă tot ceea ce spun își are originea în El, atunci ce este acest punct care descoperă că nu este nimeni decât El?

Răspuns: Este punctul în care tu lucrezi pentru a realiza ce înseamnă liberul tău arbitru. În același timp, te ridici deasupra naturii pe care Creatorul a inoculat-o în el. L-a creat ca o dorință de a primi plăcere și, mai mult, i-a dat intenția de a simții plăcerea în mod egoist. Dar atunci când continui să încerci să te ridici deasupra acestui punct, înseamnă că îl descoperi pe Creator, natura Sa: de a dărui și a primi, pentru a dărui.

Din  Cabala pentru începători, “Nu este nimeni în afară de El” 7/29/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: