Ciocanul și Nicovala

Întrebare: Astăzi, există o sete de cunoaștere și spiritualitate care se trezește. Forța care este împotriva acestei cunoașterii și dobândirii, apare în același timp?

Răspuns: Așa trebuie să fie! Omului i se dă și forța de a înainta și forța contrară, așa încât el însuși să descopere prin aceste două forțe.

Dacă cineva avansează doar prin forța naturii, va fi rezultatul forței evoluției instinctuale care a împins umanitatea să se dezvolte de milioane de ani. Umanitatea nu s-a dezvoltat de la sine ci a fost dezvoltată de aceste forțe.

Când o persoană vrea să se dezvolte sub presiunea unei forțe exterioare, și în același timp, există o altă forță externă de rezistentă, ea se simte că și cum s-ar află între ciocan și nicovală. Acesta este punctul din care începe să se dezvolte, să se descopere pe sine și să crească prin cele două forțe opuse. O persoane se transformă într-o creatură spirituală prin conflictul corect dintre cele două forțe.

Forța superioară îl face pe om să clarifice lucrurile dintre cele două forțe pentru a forma cea de-a treia forță prin ele, care se numește linia de mijloc.

Întrebare: Putem spune că există mai multe căi de dobândire spirituală, sau este doar una?

Răspuns: Natură lumii noastre este ego-ul și natura lumii superioare este calitatea dăruirii care este reprezentată de altruism.

Deasupra conflictului dintre aceste două forțe, noi ne asemănăm cu Creatorul. Nu există altă cale.

Așadar, toate metodele care folosesc forțe diferite, acțiuni și manipulări, nu știu nimic despre acești doi parametri majori din natură, forța primirii și forța dăruirii, una contra celeilalte.

Din lecția de Cabala în limba rusă din 10.01.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: