Ciocnirea a două ideologii

Laitman_192Întrebare: Conform Cabalei, ce reprezintă Roma și Israelul? A existat o confruntare constantă între ei de-a lungul istoriei?

Răspuns: Există o contradicție între Creator și ființa creată, adică între gândul Creatorului, comportamentul Lui, calitatea Lui de dăruire și iubire și natura ființei create, care nu vrea decât să primească, să fie satisfăcută, să se bucure și să fie împlinită în mândrie, putere, cunoștințe și bogăția sa.

Prin urmare, întreaga esență, întreaga filozofie a vieții, a Israelului antic, grupul care a apărut din Babilonul Antic și a devenit o națiune, s-a format pe baza egalității, „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și din această cauză a existat sentimentul forței superioare, în înțelegerea propriei dezvoltări și în perspectiva scopului final. Toate acestea erau absolut opuse barbarilor.

Romanii erau barbari în ceea ce privește atitudinea lor față de viață, deoarece credeau că viața constă în existența corpului și nimic mai mult. Mai mult, această filozofie a fost plantată intenționat, clar și sobru. Conținea multe din conceptele de astăzi despre atitudine față de viață. La un moment dat, filosofia romanilor era foarte populară în Germania nazistă.

Romanii reprezentau într-adevăr cea mai puternică, mândră și dominantă forță a egoismului, care credea că cucerirea, suprimarea și înrobirea sunt sensul existenței poporului.

În Israel, însă, sensul existenței poporului era cu totul altul. Romanii nu puteau fi de acord cu asta. Astfel, două atitudini față de viață, două filozofii, două fundamente, două idei, s-au ciocnit și între ele a început războiul, o rezistență teribilă.

Există contacte care sunt mai prietenoase și mai puțin prietenoase. Poporul evreu nu avea așa ceva încât să se separe de ceilalți. Dimpotrivă, vino și trăiește ca noi. În Templu era chiar un loc special pentru alte națiuni. Astăzi nu a mai rămas nimic din asta.

Vorbim doar despre popoarele antice, evrei și romani. Vorbim doar despre romani, nu despre italienii de azi. Trebuie remarcat faptul că acestea sunt națiuni complet diferite.

KabTV “Prim-Plan. Formula Creatorului” 8/7/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: