Circulatia Cabalei in Israel

Intrebare: Simt ca parca stau langa o persoana pe moarte, discutand despre ce calmant ar trebui sa ii dam. Prioritatea noastra este sa angajam Lumina in studiu. Si totusi, in ceea ce priveste Israelul suntem blocati.

Raspuns: Aici primim loviturile sub alta forma; de aceea, ar trebui sa ne apropiem de oameni in alt fel. Trebuie sa la aratam ce se intampla in Europa si in alte parti ale lumii, explicandu-le cat de infricosator poate deveni cand ne va atinge tara.

In Israel se va manifesta nu prin colapsul economiei ci prin presiunile din afara, in problema securitatii. Nu va afecta mancarea si locurile de munca; socotelile nu se vor incheia la acest nivel ci la nivelul misiunii noastre, datoria noastra fata de lume. De asta trebuie sa facem oamenii sa fie constienti.

Totusi, in prezent, natiunea nu este pregatita aproape deloc. De aceea, isi vor acoperi urechile si nici macar nu te vor privi. Cel putin nu te vor respinge. Dar daca incerci sa ii indemni la actiune, iti vor intoarce spatele. Una este „sa te alaturi la bine” si complet altceva sa auzi despre probleme care ne obliga sa facem ceva in privinta lor. „Si de fapt cine esti tu sa ne spui toate astea?”

Multe cercuri vor fi incantate sa vada astfel de schimbari de situatie si vor dori sa te striveasca. Pe de alta parte, in timp ce tu inca vorbesti despre iubire, ei au un motiv de ingrijorare.

De aceea trebuie sa avem mare grija la felul in care actionam. Astazi nu simt nici un impuls sa fac vreo schimbare dramatica in ceea ce priveste diseminarea in Israel. Va indeparta doar oamenii de noi. Deocamdata ei nu doresc si nici nu vor auzi mai mult. Din pacate, cu asta va trebui sa ne confruntam si mai departe. Adaugand ceva „caldura” de la bunii Samariteni ne va transforma in moralisti sau predicatori in ochii lor.

Trebuie sa alegem calea iubirii in loc sa ii fortam in garantia reciproca: „Sa avem grija, sa iubim, sa ne unim cu ceilalti.” Fara afise cu slogane: „Ai semnat pentru garantia reciproca?” Nu, noi dorim sa fim garantii tai.

Nu ne putem apropia aceasta natiune in alt fel – doar prin iubire. Doar daca oamenii incep sa simta ca circumstantele ii preseaza vom putea sa le aratam de unde si de ce exista aceasta presiune asupra noastra.

Din partea a 5a a Lectiei zilnice de Cabala  6/22/2011, “Matan Torah (The Giving of the Torah)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed