Codul informatiei spirituale

Tora, Numeri, 3:40 – 42: „Domnul a zis lui Moise: ‘Fă numărătoarea tuturor întâilor născuți de parte bărbătească dintre copiii lui Israel, de la vârstă de o luna în sus, și număra-I după numele lor. Să iei pe leviți pentru Mine, Domnul, în locul tuturor întâilor născuți din copiii lui Israel și vitele leviților în locul tuturor întâilor născuți din vitele copiilor lui Israel!’ Moise a făcut numărătoarea tuturor întâilor născuți dintre copiii lui Israel, după poruncă pe care i-o dăduse Domnul.”

Întrebare: Ce înseamnă această numărătoare?

Răspuns: Când asablăm un apărat care, de obicei, constă din două proprietăți opuse, și crează combinații variate din cele două proprietăți opuse, noi trebuie să definim clar calitățile fiecărei joncțiuni între ele.

Există Lumina și există întunericul, dorință de a dărui și a iubi, și dorință de a primi și a urî. Noi trebuie să creăm variate combinații între ele. În asta constă totul.

Numerele sunt o expresie directă a nivelului spiritual; stări și proprietăți care nu pot fi explicate altfel. Cum putem noi exprimă proprietățile spirituale? Asta poate fi făcut doar numeric.

Numerele exprimă gradul proprietății de a dărui (ecranul) comparată cu intensitatea dorinței de a primi. Asta include înălțimea și cele trei linii. Acest număr, ca orice alt cod, conține anumite informații; în acest caz, numerele definesc coordonatele taberei: din ce linie vine fiecare, ce trib îi aparține, adică definiția înălțimii și lățimii.

Codul conține informații și despre numărul componentelor (sufletele particulare), calitățile lor, și legăturile dintre ele. Și totuși, niciuna din aceste părți nu posedă proprietăți personale, fiindcă fiecare proprietate poate fi dezvăluită doar prin interacțiune cu altele, pentru că ea servește proprietății de a dărui.

De aceea este imposibil să vorbim despre o persoană anume. În această lume, noi descriem verbal pe cineva; însă, în spiritualitate, tot ce poate fi spus despre cineva, este despre capacitatea lui de a dărui, bunăvoință lui orientată către dăruire. Acesta este singurul parametru, conform căruia forță calităților unui om poate fi măsurată.

Că rezultat, ajungem la un cod numeric, iar o persoană aflată în spiritualitate înțelege ce înseamnă.

În general, întreaga Tora este scrisă prin variate coduri senzoriale și numerice și codurile care denotă forțe diferite. Cum altfel putem descrie lucruri care nu pot fi explicate în cuvintele acestei lumi? De aceea, limbă Înțelepciunii Cabala, este o limbă a forțelor și a multiplilor vectori. Bineînțeles, nu toți o înțeleg; nu toată lumea poate să vadă adevărată imagine a lumii în spatele acestor scheme, pentru că noi le transmitem mai mult ca imagini, decât ca vectori.

De exemplu, dacă un calculator nu funcționează corect, în locul unei livezi, păduri, sau cer, vedem anumite caractere pe ecran. Cum putem vedea imaginea, dacă nu înțelegem semnificația caracterelor? Dar, dacă ești adecvat corect percepției lor, nu va trebui să vezi deloc imaginea. În schimb, vei simți livadă, pădurea, sau cerul. La fel și cu numerele.

Astfel apăr noi proprietăți și senzații. Noi trebuie să ne orientăm spre percepția vectorilor spirituali: dăruire – primire, iubire – ură. Dar, acest nivel nu ne este încă disponibil.

Din „Secretele cartii eterne”, KabTV, 31/12/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: