Codul secret al Torei

151Comentariu: Se spune că primele litere care au apărut după picturile rupestre [pictografii] au fost literele alfabetului ebraic: Aleph (א), Bet (ב) și așa mai departe.

Răspunsul meu: Nu au apărut. Au fost descoperite de Adam care a trăit acum aproape 6.000 de ani.

A descoperit aceste litere pentru că a început să înțeleagă corelația dintre calitatea dăruirii și calitatea primirii și legătura dintre ele. El a văzut că există doar 22 de conexiuni și că prin aceste conexiuni între primire şi dăruire, ar putea exprima toate calitățile lumii. Prin urmare, le-a descris sub formă de linii și puncte. Din acel moment, avem alfabetul.

Întrebare: Ce este punctul negru dintr-o literă din ebraică, din care începe totul?

Răspuns: Este ceva care este complet opus calității de dăruire. Dăruirea, iubirea și bunătatea sunt calitățile pozitive care curg de la un obiect la altul numai în beneficiul celuilalt și sunt numite lumină. Și opusul acestora se numește punct negru.

Întrebare: Începe vreo literă cu acest punct negru?

Răspuns: Desigur.

Comentariu: Și apoi trasăm o linie orizontală și o linie verticală.

Răspunsul meu: Da, pe fundalul luminii albe. Pe fundalul foii albe de hârtie.

Întrebare: Când este scrisă întreaga literă, ce înseamnă?

Răspuns: Descriu în ce măsură calitățile negative pot deveni similare cu calitățile pozitive.

Întrebare: Vrei să spui că această literă neagră poate deveni similară cu foaia albă de hârtie, cu lumina albă?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și când combin literele într-un cuvânt?

Răspuns: Prin aceasta tocmai explicați cum treceți de la o calitate de dăruire la a doua, apoi la a treia, a patra și așa mai departe.

Întrebare: Și când scriu o propoziție completă, de exemplu, lumina albă, această foaie de hârtie?

Răspuns: Făcând acest lucru, vă expuneți toate capacitățile de dăruire pe fundalul luminii albe. După ce a fost scrisă Tora, care descrie absolut toate potențialele calității reciproce de dăruire și primire, nu are rost să scriem altceva. Totul este doar tot felul de adăugiri și comentarii la Tora.

Întrebare: Deci, descrie Tora toate dorințele și aspirațiile omului de a deveni dăruitor și iubitor?

Răspuns: Da.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă cineva scrie în engleză, rusă, germană, armeană sau în orice altă limbă?

Răspuns: Faptul este că ceea ce se scrie acum, nu puteți citi corect, deoarece limbile sunt în continuă schimbare. Dacă luați astăzi un francez modern și unul care a trăit în timpul cruciadelor, nu s-ar înțelege. Limba s-a schimbat atât de mult!

Întrebare: Dar ebraica?

Răspuns: Nu. Ebraica nu s-a schimbat. Citim cărți scrise acum două sau trei mii de ani. Adam și-a scris cartea Îngerul Raziel acum 6.000 de ani și am citit-o de parcă ar fi fost scrisă astăzi. Nu este foarte clară, dar am citit-o. Am putea vorbi cu Adam la fel ca și cu contemporanii noștri.

Nu există nicio altă națiune care să-și cunoască strămoșul care a trăit cu mii de ani în urmă și să-l înțeleagă și să vorbească cu el în aceeași limbă.

Și evreii ar putea cu ușurință!

Întrebare: Asta pentru că codul nu s-a schimbat?

Răspuns: Da. Nu se poate schimba, deoarece este interacțiunea dintre lumină și întuneric, interacțiunea dintre două forțe.

Întrebare: Când spun că există un anumit cod încorporat în Tora, este vorba despre această interacțiune între lumină și întuneric?

Răspuns: Da. Întunericul sunt literele, iar lumina este fundalul pe care scriem.

Literele reprezintă echivalența calității unei persoane cu calitatea Creatorului. Când omul ajunge la această echivalență, atunci nu va exista nicio diferență între litere și lumină. Toate literele vor exprima doar calitatea luminii.

Toate literele există doar pentru a sublinia toate calitățile luminii în acele rânduri, în acele imagini în care aceasta este absentă.

Întrebare: Este adevărat că liniile orizontale și verticale reprezintă lumini diferite?

Răspuns: Da, desigur. Există multe semne diferite și există multe secrete în acest sens, adică lucruri pe care nu le-am rezolvat încă.

Întrebare: Există secrete nerezolvate în litere?

Răspuns: Desigur! Nu există altceva decât litere. Litera este un semn între noi și forța superioară. Nu există altceva decât aceste semne.

Întrebare: Putem spune că lumina trece de sus printr-un șablon numit „literă” și este imprimată în om?

Răspuns: Da, și asta este adevărat.

Întrebare: Ai spus odată o poveste despre o persoană complet obișnuită care trăiește în Siberia și care ți-a scris o scrisoare în ebraică în limbajul cel mai înalt, cel mai pur și poetic.

Răspuns: Da. I-am arătat-o ​​profesorului meu Rabash. Și a spus că este un text cabalistic scris de un om simplu, deoarece avea o astfel de iluminare spirituală.

Întrebare: Putem concluziona din aceasta că toate literele sunt în noi, în cadrul fiecărei persoane din lume?

Răspuns: Da. Mai târziu l-am întâlnit pe acest om și el nu a înțeles și nu știa nimic. A venit în Israel când a fost eliberat din Siberia după mulți ani. Nu mai rămăsese în el nimic din starea pe care o trăise atunci. I s-a dat ca o scurtă fulgerare pentru că suferea atât de mult. A vrut să iasă el însuși, corpul său, cu toată puterea! Și această tensiune l-a adus într-o stare atât de mare încât a fost capabil să scrie în ebraică. Tocmai a ieșit în lume prin el.

Întrebare: Dar putem spune că a fost rugăciunea lui?

Răspuns: Desigur.

Din emisiunea de pe KabTV„Știri cu Dr. Michael Laitman” , 21.04.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: