Combinând în tine două lumi

712.03Întrebare: Este întâmplător că Pământul este a treia și singura planetă din sistemul solar capabilă să susțină viața biologică?

Răspuns: Există anumite condiții naturale pe Pământ pentru a crea viață așa cum o percepem în senzațiile noastre.

Aceste condiții sunt ideale, deși se schimbă într-un anumit cadru. Nu există astfel de condiții nicăieri altundeva în univers. Puteți căuta tot felul de extratereștri; nu se găsesc nicăieri.

Desigur, putem vorbi despre Marte ca trecutul Pământului și despre Venus ca viitorul Pământului. Acest lucru este clar din astronomie. Dar, adevărul este că există condiții speciale pe Pământ care provin din universul nostru, galaxia noastră, Calea Lactee.

În sistemul solar, relația Pământului cu Luna și Soarele este Malchut,, Zeir Anpin și Bina din lumea Atzilut. Așa funcționează în sistemul superior și duce la astfel de consecințe în lumea noastră care în mod ideal coincid, rămân într-un anumit ritm unul cu celălalt, adică minute, ore, ani etc., și ne avansează constant. Aceste ritmuri sunt încorporate în sistemul cosmic însuși, deoarece așa coboară din sufletele noastre.

Mai întâi s-a format un sistem de suflete, un sistem superior. Apoi, ca o consecință a realizării sale, s-au format universul nostru, sistemul solar și condițiile de viață pe Pământ. Totuși, toate etapele de dezvoltare pe care le-am parcurs și le trecem pe Pământ au fost deja experimentate de noi în lumea spirituală.

În timp ce suntem încă pe acest Pământ, trebuie să combinăm calitățile noastre spirituale cu cele pământești, astfel încât o persoană care stă pe două picioare în această lume să fie simultan în lumea superioară, adică o persoană care a revelat ambele lumi există simultan în ambele.

Natura ne conduce la asta. Nu ne lasă să trăim în pace în lumea materială, ne împinge să realizăm că, dacă vrem să trăim bine, trebuie să dezvăluim simultan lumea superioară și să combinăm ambele lumi în noi înșine.

Atunci omul va fi cu adevărat deasupra naturii în calitatea dăruirii. El va deveni la fel de global și integral ca întreaga natură.

El o va controla, va fi deasupra ei, în jurul lui și va include întreaga natură în el. Numai așa vom putea evita răsturnări foarte grave

KabTV “Prim-plan. Imversarea polilor” 5/15/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed