Compasiunea pentru studenţi

Întrebare: Un profesor de Cabala simte un sentiment de compasiune pentru oameni sau pentru studenţii săi?

Răspuns: Un profesor de Cabala experimentează toate sentimentele înnăscute într-o persoană, doar că sunt mărite de 620 de ori. Pentru a îndura aceste senzaţii enorme, el are uneltele adecvate. Chiar şi într-o mică măsură el experimentează orice senzaţie de 620 de ori mai puternic decât o persoană obişnuită.

Întrebare: Ce este compasiunea pentru studenţi?

Răspuns: Atunci când un profesor vede cum un student caută să facă ceva în spiritualitate, însă eşuează şi cade şi apoi încearcă din nou şi cade iarăşi, asta provoacă în profesor compasiune, deoarece el nu poate ajuta studentul. El trebuie să aştepte cu răbdare. Desigur, el ajută studentul prin propriile sale căi, însă nu la nivelul la care studentul simte acest ajutor.

Am înţeles asta foarte bine din propria mea experienţă. Am fost în stări foarte rele. Profesorul meu simpatiza cu mine, dar în niciun fel el nu mă ajuta.

Numai după mulţi ani, mai târziu, am realizat că el m-a ajutat într-un mod complet diferit, indiferent dacă sufeream în faţa lui sau nu.

Adevărul este că suferinţa este simţită în sistemul general şi nu este doar a ta; este suferinţa întregului sistem de revelare a Creatorului. Această suferinţă generală este ceea ce simte profesorul. Individul nu este inclus acolo.

Înţelege că doar includerea ta în grupul de zece este simţită în spiritualitate. Prin urmare, doar a sta singur şi a suferi nu ajută. E păcat de timpul pierdut. Uniţi-vă şi conectaţi-vă rapid dorinţele!

Din lecţia de Cabala în limba rusă, 12/2/2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: