Competiție fără pierzători

Din “Criza și soluția ei” (Forumul Arosa, 2006)

Ca rezultat al influenței intenționate a societății, toată lumea va aspira să primească de la societate numai ceea ce este necesar pentru existența sa și va depunde toate eforturile în munca sa pentru bunăstarea societății.

A consuma numai “ceea ce este necesar pentru existență” nu înseamnă să ducem o viață sărăcăcioasă și să ne supunem limitărilor. Totuși, gradual, mulțumită educației integrale, cu o înțelegere mai bună a cercetării vieții noastre, dintr-o dată vom realiza că 99,9% din toate bunurile pe care le producem, ne sunt dăunătoare.

Până la urmă, corpul uman este un animal. Nu putem hrăni o vacă cu prăjituri sau să obișnuim un cal să bea șampanie. Similar, corpul nostru necesită o hrană simplă, sănătoasă și variată, care este cea mai potrivită pentru el. Trebuie să ajungem la acest lucru prin educația integrală.

Prin urmare, necesar pentru existență înseamnă tot ceea ce este necesar pentru corpul nostru animalic. Avem nevoie să descoperim ce este cel mai benefic pentru el, apoi să includem asta în programul educațional.

Această opinie este transmisă unei persoane gradual și fără presiune. Probabil va dura o generație sau două, însă până la urmă omenirea va trece la un consum sănătos.

Întrebare: Cum se poate decide ce hrană este considerată sănătoasă, deoarece lucruri diferite sunt potrivite pentru oameni diferiți?

Răspuns: Toate sfaturile legate de hrana sănătoasă pe care le primim astăzi, vin din dorința de a vinde ceva. Nu uitați asta. Astfel, este evident că produsele pe care le cumpărăm, crezând în publicitate, sunt folositoare doar pentru cei care le vând. Nu am citit niciodată niciun sfat care să fie menit cu adevărat spre beneficiul nostru.

Acum sunt dezvăluite toate minciunile despre încălzirea globală. Este un grup în ONU care alimentează zvonuri în jurul încălzirii globale și primesc miliarde de dolari în fiecare an pentru ne lupta cu ea, după cum se spune. Însă, de fapt, toate aceste măsuri nu ne oferă niciun rezultat.

Și totul este astfel, deoarece egoismul nostru nu poate face nimic bun. Este evident că un supermarket mare poate fi înlocuit de un magazin mic și că acesta este suficient. O persoană nu are nevoie de sutele de tipuri de brânză; nu ne trebuie așa ceva.

Desigur, ar trebui să fie produse sănătoase, câteva varietăți pentru gusturi diferite. Însă, această difersitate nu ar trebui să vina din competiție, din dorința cuiva de a câștiga.

Competiția ar trebui să fie pentru cine produce cele mai sănătoase și delicioase produse. Adică motivul original al competiției este complet diferit. Produsul ar trebui să fie cel mai bun, cel mai delicios, totuși ieftin și nu ar trebui să facă rău mediului.

Nimeni nu va interzice și limita nimic. Trebuie doar să eliminăm principiul competiției de dragul profitului și să dezvoltăm competiția în jurul celor care aduc mai multe beneficii oamenilor. Nu se cere nimic mai mult de atât! Totul este determinat de creșterea unei persoane și, ca rezultat al educației integrale, gândurile lui vor începe gradual să se ridice deasupra intereselor materiale.

Din a 2-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 2/5/17. “Mismah Arosa (Documentul Arosa)”, “Rezultatul dorit”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed