Comportamentul uman

Întrebare: Este posibil să spunem că mai devreme sau mai târziu, o persoană va înțelege că „Korach”, „Lepra” și toate celelalte lucruri despre care vorbește Tora sunt caracteristicile sale interne?

Răspuns: Este puțin probabil ca masele să poată înțelege acest lucru în mod corect, dar indivizii sunt capabili de a se transforma ei înșiși.

Cu toate acestea, în rândul maselor acest lucru se întâmplă mult mai simplu deoarece natura îi schimbă și ei nici măcar nu simt că s-au schimbat. Cum trăiesc în mod normal? Astăzi cred ceva și ieri nici nu-și amintesc ce au crezut.

Este foarte dificil pentru un individ de a eleva masele pentru că el are o relație unică cu ele, un ego unic.

Întrebare: Asta înseamnă că ne lipsesc persoanele care pot eleva oamenii?

Răspuns: Nu. Masele sunt absolut gestionate și schimbate prin acele forțe care sunt în ele. Ei nu se angajează în procesul de studiu.

Indivizii au stările de azi de dinainte de ieri, ieri, azi, și mâine pentru că, ascuns în ele, este un sistem de evaluare internă și clarificare a ceea ce se întâmplă. Ele constituie capul sufletului colectiv, astfel că au gânduri, intenții, și direcții care sunt coordonate de Creator.

Ei sunt preocupați de acest lucru și au nevoie să ia totul în ei înșiși, să absoarbă și să fie de acord cu procesul care se întâmplă. După ce fac acest lucru, tot ce înțeleg, asimilează, și structurează în ei înșiși în concordanță cu Creatorul în special în comparație cu situația de ieri, azi, sau mâine, acestea trec în jos la mase, de la cap la corp.

Întrucât masele nu simt că se schimbă: acesta este modul în care ele sunt, și asta este. Ele nu au nici o înțelegere a zilei de ieri, de azi, de mâine sau,o clarificare a stărilor lor interioare, al mișcării evolutive către înainte.

Ele nu simt acest lucru, deoarece ele sunt la nivelul fiarei, și o fiară, după cum știm, este conectată doar la acel moment și ceea ce există, nu aduce probleme.

O vacă care paşte azi nu este diferită de o vacă care păştea acum 500 de ani. În ceea ce privește o ființă umană care a trăit în urmă cu 500 de ani și o ființă umană care este în viață astăzi, există o diferență.

Cu toate acestea, senzația umană de existență pe care o aveam acum 1000 de ani în urmă a fost pierdută; nu există în noi. Evenimentele prin care am trecut sunt în noi, dar sunt ascunse în reîncarnarea sufletelor. Prin urmare, masele înțeleg totul complet natural, fără a compara nimic: „Acesta este modul în care gândesc acum.”

Diferența dintre mase și cap, Adam, este ca Adam rătăcește aparent prin întreaga axă a timpului: ceea ce-l interesează este, paleontologia, zoologia, biologia, înțelepciunea Cabalei, viitorul, și orice altceva.

Întrebare: Deci, dacă partea capului simte că ceea ce se spune în Tora se întâmplă în interiorul lui, cum rămâne cu masele?

Răspuns: Masele vor accepta toate acestea în mod natural. Dintr-o dată atitudini complet diferite a unuia față de celălalt vor fi create: „Dăruire? De ce nu? Văd că acest lucru este util și necesar, ceea ce este spus, este ceea ce ar trebui să trăim.” Ei nu lucrează cu ego-ul. Aceste gânduri și emoții, sunt pur și simplu depuse în inimile și mințile lor și ei le practică.

Comentariu: Oameni fericiți…

Răspuns: Cel mai fericit obiect din lume este o piatră; ea nu are nevoie de nimic; doar se află acolo pe drum. La urma urmei, cel care „își crește cunoștințele, își crește durerea” (Eclesiastul 1:18).

Din KabTV „Secretele din Cartea Eternă” 5/27/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: