Comunicare în familie

Întrebare: Care ar trebui să fie principiul de bază al relației unei persoane cu familia sa?

Răspuns: Familia, conform Cabalei, este mediul unei persoane, care îi permite să existe în lumea noastră cât mai corect, normal și confortabil posibil.

Întrebare: De exemplu, îmi iubesc copiii și soția, așa că nu trebuie să fac eforturi mari pentru a-i trata în mod responsabil și altruist. Putem spune că natura ne oferă un astfel de exemplu, astfel încât să putem trata ulterior și alți oameni în același mod?

Răspuns: Nu. Nu putem determina atitudinea noastră față de ceilalți fără să ținem cont de atitudinea lor față de noi. Prin urmare, dacă vorbim despre construirea de relații în cadrul unei familii, atunci trebuie să avem grijă de nivelurile mineral, vegetal și animal pentru a oferi gospodăriei noastre aceste niveluri în forma rațională necesară.

Întrebare: Dar de ce natura a creat totul astfel încât omul  să aibă un fel de celulă mică aproape de el?

Răspuns: Totul vine de pe pământ, de la nivelul mineral, urmat de cel vegetal, apoi de cel animal. Pentru a menține și a dezvolta aceste niveluri în noi, trebuie să continue să existe în noi, în ciuda faptului că suntem deja, poate, la un nivel superior.

Prin urmare, orice mare cabalist mai are o familie și se ocupă de ea într-o oarecare măsură. El satisface dorințele de bază ale celor dragi, deși, în principiu, esența sa spirituală, legăturile sale spirituale cu sistemul superior în care se află deja, nu au nicio legătură cu comunicările din cadrul familiei sale.

Din „Abilități de comunicare” KabTV, 30.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed