Comunicarea cu Creatorul

Întrebare: Ce este gelozia Creatorului? Dacă eu sunt parte din Creator, cum aș putea fi gelos pe mine însumi, în raport cu cine?

Răspuns: Există posibilitatea de gelozie în măsura în care ratezi identificarea ta cu Creatorul. Creatorul este gelos. El vrea să ne uităm numai către El. Dacă încetăm să-I mai dăm atenție, atitudinea lui față de noi se schimbă dramatic, pentru a restabili maximum de conexiune dintre noi.

Întrebare: Are Creatorul vreun fel de calitate sau de sentiment?

Răspuns: Omul atribuie Creatorului diferite calități comportamentale. El nu poate percepe Creatorul ca fiind Absolutul, fiindcă nu poate înțelege asta. Prin urmare, din punctul nostru de vedere, Creatorul se manifestă în așa fel încât noi începem să-L simțim ca pe un interlocutor, ca pe un însoțitor, un partener, un profesor, ca pe acela de care ne putem atașa și cu care putem fi în comunicare reciprocă.

Întrebare: Cum îi percepe un cabalist pe ceilalți, dacă el comunică constant cu Creatorul?

Răspuns: Îți spun un secret. Nu există alții. Exist numai eu.

Întrebare: Asta nu înseamnă singurătate?

Răspuns: Nu, nu este singurătate. Toți ceilalți sunt în interiorul meu.

Întrebare: În ce constă comunicarea cu Creatorul: întrebări, dialoguri, plângeri, argumente?

Răspuns: Comunicarea cu Creatorul se bazează pe căutarea unui contact permanent cu El și din ce în ce mai mare, până la punctul de alipire. Orice altceva este perceput ca stimulent, ca informație necesară pentru alipirea completă.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 4/03/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed