Comunismul altruist: o ecuaţie cu o variabilă

Ball HaSulam, „Scrierile ultimei generaţii”, Prima parte: Este responsabilitatea Israel de a acepta comunismul altruist internaţional pentru toate naţiunile lumii şi de a fi un model de bunătate şi frumuseţe a acestui regim.

Întrebare: Ce este comunismul altruist internaţional?

Răspuns: Baal HaSulam explică faptul că, comunismul altruist este bazat pe legile pe care noi le studiem şi nu plecând de la moştenirea lui Karl Marx, ci din studiul celor 10 Sefirot care descriu interacţiunea între Lumini şi vase. La urma urmei, vasul şi Lumina trebuie să fie în aderenţă. Care sunt condiţiile necesare pentru asta?

În general, legea similitudinii sau echivalenţei de formă (=) operează, aici, între două dorinţe: dorinţa de a primi şi dorinţa de a dărui. Pentru a se asemui dorinţei de a dărui, dorinţa de a primi trebuie să efectueze prima restricţie, (Tzimtzum Aleph –TA), după care nu va dori să primească nimic pentru sine. Apoi, ajunge la nivelul Hafetz Hesed şi, ulterior, la nivelul de a primi pentru a dărui.

Astăzi, după spargere, grupul este construit din piese individuale. Care sunt legile care trebuie să funcţioneze pentru a fi în măsură să ajungem la o echivalenţă de formă ? Cum putem realiza un contract cu Creatorul pentru ca El să ne conducă la adeziune ? Dacă ne gândim, vom vedea că este vorba despre aceleaşi condiţii descrise în cărţile de Cabala.

Există trei factori care intervin aici: dorinţa de dăruire, dorinţa de aderare şi echivalenţa între ele. Nu există nimic altceva.

Dorinţa de dăruire (1) este constantă (const), la fel ca şi dorinţa de primire (2). Cel de-al treilea factor este o variabilă numită Masach (ecran). Este atât de simplu! În cazul în care nu am fi orbiţi de ego-ul nostru, datorită căruia noi nu dorim să vedem realitatea.

Partea a patra a Cursului zilnic de Cabala, 15.04.2013, „naţiunea Israel”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: